|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:40 |
[S8 99` 4.2 AQH] Problem z silnikiem po odpaleniu. |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 16:25
|
|
|
Sprzęt do diagnozy można kupić bardzo tanio na allegro, więc warto |
|
|
|
|
|
 |
SlawekNR

Model: A4
Silnik: 2.4
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Kombi

|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 19:07
|
|
|
auto bylo diagnozowane poprzez vagcom.. to kody bledow Wam podalem na poczatku tematu. opisy tez byly, o przeplywce, ktora wymieniona nie dziala dalej, a jak ja odepne to auto jezdzi tyle ze nie ma takiej mocy, przynajmniej mi sie tak wydaje, ale przynajmniej nie szarpie i nie gasnie a abs i esp pala sie dalej. a przy drugim bledzie pisalo o za niskim napieciu na pierwszy rzad cylindrow i pisalo o uszkodzeniu sterownika ecu.. ale nie wiem czy to walniety sterownik czy ta instalacja.. znajomi mi mowili ze jak zepsula sie przeplywka albo instalacje od niej to wlasnie abs i esp bedzie tez sie palic bo to jest powiazane.. czy to prawda? |
_________________ Były
VW Golf MKI 1.6D
VW Golf MKII 1.8 GTI 16V
VW Golf mkIII 2.9 VR6 Syncro..
Audi S8 4.2 360PS
Jest:
Audi A4 B5 2.4 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 20:56
|
|
|
| SlawekNR napisał/a: | | .. czy to prawda? |
Zgadza się. Co prawda usterka silnika związana z mocą - dokładnie z momentem obrotowym szybciej prowadzi do usterek (błędów) w elektronice skrzyni, ale ABS jest również powiązany ze sterownikiem silnika który jest w tym przypadku nadrzędnym sterownikiem. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |