|
Przesunięty przez: Astaroth Czw 12 Wrz, 2013 00:57 |
[S4 C4] - Pedał hamulca po naciśnięciu drży i opada na dół |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 11:28 [S4 C4] - Pedał hamulca po naciśnięciu drży i opada na dół
|
|
|
Pedał hamulca po naciśnięciu drży i opada na dół , auto hamuje ale z opóźnieniem. przy szybki naciśnięciu bardzo twardy i słabo hamuje, przy spokojnym hamuje ok ale pedał drżąc opada w dół.
po poszukaniu na necie wychodzi, że mogę wymienić pół układu hamulcowego a i tak nie ma pewności że to to. Od czego zacząć może ktoś miał podobny ból.
pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 12:12
|
|
|
czy, w ostatnim czasie robiłes cos z hamulcami tzn. wymieniałeś płyn lub cos w ten deseń? Wg. mnie pompa kwalifikuje sie do wymiany. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
karlos2

Model: A6 C5
Silnik: 2.4 AGA
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 4 razy Wiek: 57 Dołączył: 01 Sie 2011 Wszystkie posty: 481

Piwa: 20/30 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 19:39 Re: [S4 C4] - Pedał hamulca po naciśnięciu drży i opada na d
|
|
|
kontestator napisał/a: | Pedał hamulca po naciśnięciu drży i opada na dół , auto hamuje ale z opóźnieniem. przy szybki naciśnięciu bardzo twardy i słabo hamuje, przy spokojnym hamuje ok ale pedał drżąc opada w dół.
po poszukaniu na necie wychodzi, że mogę wymienić pół układu hamulcowego a i tak nie ma pewności że to to. Od czego zacząć może ktoś miał podobny ból.
pozdro |
Zacząłbym od dokładnego przeglądu całego układu hamulcowego, aby stwierdzić czy aby nie
ma żadnych wycieków, i tak jak kolega wyżej pisał czy było coś przy układzie naprawiane, jeśli nie to to też stawiał bym na pompę.
P..S. Czy auto ma ABS ?
Dobra, już znalazłem, masz ABS,drgania pedału hamulca może również oznaczać awarię pompy abs-u. |
_________________ Przewaga Dzięki Technice.
Audi 80 B4 2.0 jest
http://www.audi-tech-team...iona-vt2222.htm
Audi A6 C5 2.4 V6 jest
http://www.audi-tech-team...olka-vt5988.htm |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 19:57
|
|
|
W najgorszym układzie będzie do wymiany wzmacniacz hydrauliczny. Wymień na początek płyn hamulcowy i sprawdź ciśnienie na wzmacniaczu.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 09:56
|
|
|
dzięki za wszelkie uwagi.
problem wynikł podczas jednego ostrego hamowania. układ sprawdzałem i jest szczelny objaw opisany w pierwszym poście pojawia się tylko przy włączonym silniku w moim aucie jest hydrauliczne wspomaganie hamulców.
dowiedziałem się oprócz tego co pisał Adi202 czyli wzmacniacz hydrauliczny może być walnięta grucha.
wiec czas na wymianę i zmienię jeszcze płyn hamulcowy
CDN |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 11:36
|
|
|
kontestator napisał/a: | może być walnięta grucha.
wiec czas na wymianę i zmienię jeszcze płyn hamulcowy
CDN |
Gruszka o której piszesz, to akumulator ciśnienia. Zadaniem akumulatora ciśnienia jest oddanie ciśnienia w momencie zaniku z głównego źródła jakim jest pompa wspomagania. Objawem uszkodzenia akumulatora ciśnienia jest brak hamulców zaraz po wyłączeniu silnika oraz zaraz po uruchomieniu silnika.
W internecie tyle ile jest problemów z hamulcami zawsze jest jedna diagnoza - gruszka i nie zawsze pomaga.
Wymienić ją możesz bo tym nie pogorszysz niczego, ale czy to pomoże? Nie mam co do tego żadnej pewności. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
ak1

Model: 90 B3 Q
Silnik: 2.3 20v 7a
Zasilanie: benyzna + LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 10:04
|
|
|
kontestator,
Od wczoraj mam ten sam problem w swojej 90-tce B3 . Czy już sobie z tym poradziłeś i jesli tak toco to bylo? |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |