|
Przesunięty przez: Astaroth Czw 12 Wrz, 2013 00:27 |
Audi S6 C4 - Drżący pedał hamulca na postoju |
Autor |
Wiadomość |
Filip

Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Avant

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łagów
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 09:57 Audi S6 C4 - Drżący pedał hamulca na postoju
|
|
|
Witam
Mam problem z pedałem hamulca po odpaleniu auta i w trakcie jazdy.
Hamulec w trakcie wduszania drży podobnie tak jak w trakcie uślizgu kół działa ABS, dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się wykrzyknik w nawiasach.
Niejednokrotnie miałem już taki problem i aby go usunąć musiałem przez jakiś czas wdusić hamulec z całej siły w podłogę i go trzymać od 3-6 min – czynność powtarzałem po 2-4 razy. Po takiej akcji spokój przez jakiś czas – losowo tydzień, miesiąc lub kilka miesięcy.
Obecnie zauważyłem coś nowego:
Nie mogłem usunąć problemu ze względu na niski poziom płynu do wspomagania. Po dolaniu płynu, i wykonaniu czynności opisanej wcześniej dodałem jeszcze ruszanie kierownicy w maksymalnie w prawo w lewo. Efekt był znacznie lepszy, po minucie problem ustawał, ale pojawiał się ponownie po 30s
Trochę poczytałem i stawiam na tę gruszkę generującą ciśnieni lub zapowietrzony układ wspomagania i hamulcowy.
Jakie są wasze opinie? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 21:22
|
|
|
A ja stawiam na uszkodzenie pompy wspomagania. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Filip

Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Avant

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łagów
|
Wysłany: Pią 01 Mar, 2013 08:13
|
|
|
Cytat: | A ja stawiam na uszkodzenie pompy wspomagania. |
Pompa generuje podciśnienie dla układu hamulcowego poprzez gruszkę?
Jeżeli chodzi o wspomaganie to pracuje bardzo płynnie, na postoju mogę kręcić 1 palcem, pompa nie wyje. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 01 Mar, 2013 09:58
|
|
|
Pompa wytwarza ciśnienie. Tzw gruszka to ciśnienie tylko akumuluje aby je oddać przy zaniku ciśnienia (pracy pompy). |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |