|
Przesunięty przez: Astaroth Czw 12 Wrz, 2013 00:06 |
"Wpadający" pedał hamulca |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 17:26 "Wpadający" pedał hamulca
|
|
|
Siema, zauważyłam w tym tygodniu u siebie w czarnuchu pewną, jak mniemam, usterkę. Przy hamowaniu do zatrzymania pedał hamulca idzie do połowy wysokości, czyli tak normalnie. Jak już natomiast stoję na stopie i przycisnę mocniej, pedał bardzo miękko idzie prawie do samego spodu. Z tego co się orientuję nie jest to normalne. Z drugiej strony auto mi w tym czasie nie ucieka, ani nie drgnie chociaż o milimetr, czyli hamulce trzymają. Zastanawia mnie ta sytuacja z tego względu, że czytałam o zbyt głęboko wpadającym pedale gazu, który może sugerować usterkę układu hamulcowego ( niskie ciśnienie, za mało płynu lub usterka pompy). Płyn sprawdzałam i jest ok, kontrolki też się nie świecą. Dodam, że wcześniej nie było takiej sytuacji, ja natomiast na zmiany w zachowaniu auta jestem bardzo wrażliwa .
Klocki hamulcowe nie były jeszcze wymieniane, ponieważ panowie z serwisu stwierdzili, że są tylko w 50% zużyte. Czekam na sugestie, ponieważ nie chcę żadnych niespodzianek i chciałabym wiedzieć o co chodzi, zanim złożę im wizytę. |
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
 |
pawcio

Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Zasilanie: ON
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy Wiek: 39 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1942

Piwa: 48/5 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 17:39
|
|
|
klocki bym wykluczył, jednak nie jestem specem w tej dziedzinie. Po wpadającym pedale stawiałbym na usterkę w pompce hamulcowej, już kiedyś się z tym spotkałem że na postoju pedał wpadał do końca, jednak nie pamiętam czy wtedy auto normalnie stało czy lekko się poruszyło. |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
 |
|
|
|
|
 |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789

Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 17:40
|
|
|
Moim zdaniem to normalne. W benzyniakach też wpada tylko szybciej a dieslach troche wolniej wiec odczuwasz to dopiero jak stoisz. Po prostu spada ciśnienie.
Ale to tylko moje zdanie |
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:04
|
|
|
Nie ma co się stresować. Zanim dojdzie do prawdziwiej usterki Twoje zegary się rozświetlą jak choinka na święta. W czarnuchu powinnaś mieć czujnik podciśnienia w układzie hamowania więc biorąc pod uwagę nadgorliwość elektroniki wszystko powinno być w normie. Jasne do ASO możesz zajechać i zaskoczyć ich ponownie pytaniami.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:51
|
|
|
Czyli rozumiem, że jest to całkowicie normalne i nie ma usterki. Wcześniej jakoś nie zauważyłam
Adi202 napisał/a: | Jasne do ASO możesz zajechać i zaskoczyć ich ponownie pytaniami |
Nie bardzo potrafią na moje pytania odpowiedzieć, więc już sobie odpuściłam
Dzięki chłopy. |
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |