|
Miękki pedał hamulca A6 C4 |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2016 16:30 Miękki pedał hamulca A6 C4
|
|
|
Witam wszystkich, mam problem z hamulcami w mojej A6 C4 ack quattro. Mianowicie pedał hamulca jest miękki, wpada praktycznie do samej podłogi, dodatkowo mam wrażenie że przód hamuje dużo mocniej niż tył. Wymienilem pompę hamulcową, tarcze i klocki w obu osiach, zregenerowałem zaciski z przodu i z tyłu, układ odpowietrzałem wiele razy na wszystkie sposoby, ale nic się nie zmieniło. Miał ktoś może podobny problem i mógłby mi pomóc? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2016 19:30 Re: Miękki pedał hamulca A6 C4
|
|
|
wojtek10111 napisał/a: | Witam wszystkich, mam problem z hamulcami w mojej A6 C4 ack quattro. Mianowicie pedał hamulca jest miękki, wpada praktycznie do samej podłogi, dodatkowo mam wrażenie że przód hamuje dużo mocniej niż tył. Wymienilem pompę hamulcową, tarcze i klocki w obu osiach, zregenerowałem zaciski z przodu i z tyłu, układ odpowietrzałem wiele razy na wszystkie sposoby, ale nic się nie zmieniło. Miał ktoś może podobny problem i mógłby mi pomóc? | pompe wymieniles na nowa czy uzywana? tak jest od poczatku,czy stalo sie nagle? potrzeba wiecej danych |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2016 12:19
|
|
|
Pompę wsadziłem używkę, hamulce są słabe od kiedy kupiłem auto, z tym że wcześniej przed regeneracją zacisków, tył nie hamował prawie wcale. Możliwe że to wina zapowietrzonej pompy abs? Niestety VAGiem nie mogę jej uruchomić, ale abs działa bez zastrzeżeń. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |