|
|
[100 c3] Czujnik ABS |
| Autor |
Wiadomość |
suchy1704

Model: C3
Silnik: 2000cm RT
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 18 Maj 2011 Wszystkie posty: 435

Piwa: 13/13 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Sob 26 Lis, 2011 09:08 [100 c3] Czujnik ABS
|
|
|
Wczoraj miałem awarie, padło małe łożysko tylniego koła, praktycznie się rozleciało, po wymianie świeci się kontrolka ABS-u, prawdopodobnie jak koło złapalo luzu, to piasta wepchneła czujnik w ramę, jaka powinna być odległość(przerwa) czujnika od koła zębatego ABS-u na piaście? |
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Vorsprung durch Technik-przewaga dzięki technice...
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 26 Lis, 2011 11:00 Re: [100 c3] Czujnik ABS
|
|
|
| suchy1704 napisał/a: | | Wczoraj miałem awarie, padło małe łożysko tylniego koła, praktycznie się rozleciało, po wymianie świeci się kontrolka ABS-u, prawdopodobnie jak koło złapalo luzu, to piasta wepchneła czujnik w ramę, jaka powinna być odległość(przerwa) czujnika od koła zębatego ABS-u na piaście? |
Czoło czujnika powinno przylegać prawie bezpośrednio do wieńca. Ja ustawiam na około 1 -2 mm. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
suchy1704

Model: C3
Silnik: 2000cm RT
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 18 Maj 2011 Wszystkie posty: 435

Piwa: 13/13 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Sob 26 Lis, 2011 13:11
|
|
|
Dziś ustawię i sprawdzimy efekty... Dzięki Adi za odpowiedź
[ Dodano: Nie 27 Lis, 2011 12:12 ]
Po ustawieniu odpowiedniej przerwy, ABS działa bezproblemowo, temat można zamknąć... Jeszcze raz dzięki Adi |
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Vorsprung durch Technik-przewaga dzięki technice...
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.206, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |