|
|
Wymiana klocków przód |
| Autor |
Wiadomość |
Krzyhoo
Krzyhoo

Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant

Piwa: 10/9 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 03 Cze, 2014 20:14 Wymiana klocków przód
|
|
|
Zapaliło się info że klocuszki są do wymiany, kółko z okładzinkami plus "x" w środku.
Podniosłem ale nie dałem rady odkręcić szczęk, ale cóż wd40, podejdę jeszcze raz na dniach.
Z racji iż wszystko miałem na wierzchu, chciałem sobie sptawdzić, podpiołem nowe klocki ale fis nie zgasł, dalej świeciło się info, w sumie dziwne ale nigdy tak nie robiłem więc może czegoś nie wiem ? Ale jak odłączyłem stare klocki (nawet jeden) "x" zaczął migać.Nie wiedziałem że jest precyzyjniesza informacja bo odbieram to jako brak połączenia, np. jak zerwie się połączenie, ciekawe |
_________________ Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Cze, 2014 20:22
|
|
|
Prawdopodobnie masz przerwaną wiązkę w nadkolu chyba, że robiłeś to na załączonym zapłonie. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Krzyhoo
Krzyhoo

|
Wysłany: Wto 03 Cze, 2014 20:25
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Prawdopodobnie masz przerwaną wiązkę w nadkolu chyba, że robiłeś to na załączonym zapłonie. |
to że migało "x" czy to że nie zgasło? Albo jedno i drugie?
ale i owszem robiłem to na załączonym zapłonie fachuro |
_________________ Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Cze, 2014 20:30
|
|
|
Kontrola klocków sprawdzana jest tylko raz. Jeżeli znajdzie przerwę w układzie ( przetarte czujniki w okładzinach), to wyświetli się info i przestaje czuwać. Klocki same się nie odrodzą. Dopiero po zresetowaniu przez wyłączenie zapłonu zaczyna od nowa robić przegląd |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Krzyhoo
Krzyhoo

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Układ hamulcowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.168, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |