|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 21:21 |
[v8 D11] abs przód się włącza przy skręcie |
| Autor |
Wiadomość |
jimv8

Model: V8
Silnik: 3,6
Zasilanie: benz+lpg
Nadwozie: sedan
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Mar 2010 Wszystkie posty: 1276

Piwa: 35/47 Skąd: Konin
|
Wysłany: Sro 13 Lip, 2011 15:49 [v8 D11] abs przód się włącza przy skręcie
|
|
|
hejka wszystkim
od dłuższego czasu mam że ABS mi sie włącza przy ostrym skręcie w którą kolwiek strone przy niskich prędkościach. naprzykład jak parkuje to się dohamywuje w skręcie i wtedy mi sie mocno włącza ABS i jest to tak jak bym jechał po lodzie
cio to może być ?? |
_________________ Niech będzie pochwalony napęd Quattro !! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 01:13 Re: [v8 D11] abs przód się włącza przy skręcie
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | hejka wszystkim
od dłuższego czasu mam że ABS mi sie włącza przy ostrym skręcie w którą kolwiek strone przy niskich prędkościach. naprzykład jak parkuje to się dohamywuje w skręcie i wtedy mi sie mocno włącza ABS i jest to tak jak bym jechał po lodzie
cio to może być ?? |
Sterownik ABS wyłapuje różnicę w prędkości obrotowej kół i sądzi że wpadłeś w poślizg - stąd ta reakcja. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
jimv8

|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 13:41
|
|
|
okej adi...no ale cos tu nie gra tak?? wielokrotnie bym walnął w ściane lub co kolwiek innego przedemną. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 20:52
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | | okej adi...no ale cos tu nie gra tak?? wielokrotnie bym walnął w ściane lub co kolwiek innego przedemną. |
Chcesz w takim razie powiedzieć, że przy małych prędkościach nie hamuje? |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
jimv8

|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 20:55
|
|
|
przy małych prędkościach i skręconych kołach przednich działa hamulec tak jak bym jechał po piastku, włącza się niepotrzebnie ABS i wydłuża tym droge hamowania na asfalcie. pedał w tym momencie jest twardy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 21:07
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | | przy małych prędkościach i skręconych kołach przednich działa hamulec tak jak bym jechał po piastku, włącza się niepotrzebnie ABS i wydłuża tym droge hamowania na asfalcie. pedał w tym momencie jest twardy. |
To zmienia postać rzeczy. Sprawdź okablowanie czujników, ich odległość od wieńca i czy nie ma zbrudzeń.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |