|
[100 C4]Problem z przygasaniem podświetlenia wyświetlaczy |
Autor |
Wiadomość |
wojtas1979
Wojtek
Model: V8
Silnik: PT
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan
Postawił 7 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 15:41 [100 C4]Problem z przygasaniem podświetlenia wyświetlaczy
|
|
|
Mam taki problem że po włączeniu świateł mijania (postojowych) przygasają mi wyświetlacze w liczniku (zegar,termometr i przebieg) i klimatroniku do takiego stopnia że stają się słabo czytelne.Na włączonym zapłonie bez świateł świecą mocno i w związku z tym mam takie pytania:
Który przewód w kostce która dochodzi do przełącznika świateł jest odpowiedzialny za włącznie podświetlenia zegarów? (można by było założyć na nim przełącznik)
Jakiej mocy żarówki powinny być zamontowane do podświetlenia zegarów,klimatronika i wyświetlaczy? (mam zamontowane 1,1W a na przyciski do klimy 2W)
Czy potencjometr do przyciemniania ma coś wspólnego z przygasaniem wyświetlaczy po włączeniu świateł mijania, czy jest do tego specjalny osobny element instalacji który mógł się zepsuć?
Czy wyświetlacze mają przygasać po włączeniu świateł? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:15 Re: Problem z przygasaniem podświetlenia wyświetlaczy
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Mam taki problem że po włączeniu świateł mijania (postojowych) przygasają mi wyświetlacze w liczniku (zegar,termometr i przebieg) i klimatroniku do takiego stopnia że stają się słabo czytelne.Na włączonym zapłonie bez świateł świecą mocno i w związku z tym mam takie pytania:
Który przewód w kostce która dochodzi do przełącznika świateł jest odpowiedzialny za włącznie podświetlenia zegarów? (można by było założyć na nim przełącznik)
Jakiej mocy żarówki powinny być zamontowane do podświetlenia zegarów,klimatronika i wyświetlaczy? (mam zamontowane 1,1W a na przyciski do klimy 2W)
Czy potencjometr do przyciemniania ma coś wspólnego z przygasaniem wyświetlaczy po włączeniu świateł mijania, czy jest do tego specjalny osobny element instalacji który mógł się zepsuć?
Czy wyświetlacze mają przygasać po włączeniu świateł? |
A regulację podświetlenia masz ustawioną na maxa, czy jest skręcona? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:24
|
|
|
Adi202 napisał/a: | A regulację podświetlenia masz ustawioną na maxa, czy jest skręcona? | Zapomniałem napisać, oczywiście regulacja jest na max,na minimum gaśnie całkiem podświetlenie. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:29
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Adi202 napisał/a: | A regulację podświetlenia masz ustawioną na maxa, czy jest skręcona? | Zapomniałem napisać, oczywiście regulacja jest na max,na minimum gaśnie całkiem podświetlenie. |
Jak wygląda podświetlenie zegarów? Jest różnica w jaskrawości podświetlenia, czy świecą tak samo jak panel klimatronika? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:37
|
|
|
słabe ładowanie może akuma |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:39
|
|
|
piecka napisał/a: | słabe ładowanie może akuma |
Bardziej mi to wygląda na potencjometr w zegarach. |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:41
|
|
|
Cytat: | Jak wygląda podświetlenie zegarów? Jest różnica w jaskrawości podświetlenia, czy świecą tak samo jak panel klimatronika? | Podświetlenie cyferblatów jest ok, tylko podświetlenie wszystkich wyświetlaczy po włączeniu świateł jest wyraźnie słabsze niż na samym zapłonie.Inaczej mówiąc jak bym jeździł bez świateł to widać na nich elegancko.Akumulator jest prawie nowy kupiłem go w zimie ładowanie też. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:43
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Cytat: | Jak wygląda podświetlenie zegarów? Jest różnica w jaskrawości podświetlenia, czy świecą tak samo jak panel klimatronika? | Podświetlenie cyferblatów jest ok, tylko podświetlenie wszystkich wyświetlaczy po włączeniu świateł jest wyraźnie słabsze niż na samym zapłonie.Inaczej mówiąc jak bym jeździł bez świateł to widać na nich elegancko.Akumulator jest prawie nowy kupiłem go w zimie ładowanie też. |
Powinieneś zdemontować panel klimatronika i zmierzyć dokładnie napięcie na przewodzie o kolorze szarym z niebieskim paskiem.
Jeszcze jedno- światło w schowku świeci normalnym światłem? |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:45
|
|
|
Tak światło w schowku świeci normalnie jasno czyli |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:47
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Tak światło w schowku świeci normalnie jasno czyli |
Więc zmierz napięcie na przewodzie szaro-niebieskim. Masz fabryczne radio? |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:48
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Masz fabryczne radio? | Niestety nie mam fabrycznego radia. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:53
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Adi202 napisał/a: | Masz fabryczne radio? | Niestety nie mam fabrycznego radia. |
Nie spytałem co się dzieje jak przekręcisz regulacją na minimum. Sory za tyle pytań, ale chcę postawić konkretną diagnozę wykluczając inne możliwości. |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 20:57
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Nie spytałem co się dzieje jak przekręcisz regulacją na minimum. Sory za tyle pytań, ale chcę postawić konkretną diagnozę wykluczając inne możliwości. | Ja się nie gniewam przecież,ja dam na minimum to wszystko przygasa podświetlenie i wyświetlacze razem, prawie nie widać nic wtedy. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 21:00
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Adi202 napisał/a: | Nie spytałem co się dzieje jak przekręcisz regulacją na minimum. Sory za tyle pytań, ale chcę postawić konkretną diagnozę wykluczając inne możliwości. | Ja się nie gniewam przecież,ja dam na minimum to wszystko przygasa podświetlenie i wyświetlacze razem, prawie nie widać nic wtedy. |
Zmierz w takim razie napięcie na tym przewodzie i zamelduj ile jest Volt. |
|
|
|
|
|
wojtas1979
Wojtek
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 21:20
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Zmierz w takim razie napięcie na tym przewodzie i zamelduj ile jest Volt. | Ok, jak tylko zmierzę to dam znać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 3.239.76.211, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |