|
[A8 2.8 AAH] Problem ze wskazaniem temperatury |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 19:17 [A8 2.8 AAH] Problem ze wskazaniem temperatury
|
|
|
Witam serdecznie. Mamy ze znajomym mamy problem. Otóż, wskaźnik temp w zegarach pokazywał 120 st. Wymieniliśmy czujnik temp. ten 4-ro pinowy i teraz pokazuje 110 st. Ale jak podłączyliśmy VAG-a, to VAG pokazuje 86 st. Dodam,że auto zrobiło się strasznie mułowate. Ma ktoś jakieś pomysły? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 20:59 Re: [A8 2.8 AAH] Problem ze wskazaniem temperatury
|
|
|
Eres napisał/a: | Witam serdecznie. Mamy ze znajomym mamy problem. Otóż, wskaźnik temp w zegarach pokazywał 120 st. Wymieniliśmy czujnik temp. ten 4-ro pinowy i teraz pokazuje 110 st. Ale jak podłączyliśmy VAG-a, to VAG pokazuje 86 st. Dodam,że auto zrobiło się strasznie mułowate. Ma ktoś jakieś pomysły? |
Który to rok produkcji? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 21:18
|
|
|
94 rok. Odpinałem przepływkę i nie ma żadnej różnicy w jeździe. Mogła polecieć??? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 21:23
|
|
|
Robiłeś VAGiem test wskazówek w zegarach? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 15:08
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Robiłeś VAGiem test wskazówek w zegarach? |
Nie bardzo wiem jak się to robi |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 15:39
|
|
|
Eres napisał/a: | Adi202 napisał/a: | Robiłeś VAGiem test wskazówek w zegarach? |
Nie bardzo wiem jak się to robi |
Uruchom VAG-COMa, w wyborze sterownika wybierz 17-Zestaw wskaźników i po połączeniu się programu z zegarami, czyli po odczytaniu info zegarów kliknij na klawisz Test Elementów (klawisz nr3) Tą opcją możesz dokładnie po kolei sprawdzić wszystkie elementy wskaźników tj LCD, gong, wskazówki itd. W momencie robienia testu wskazówek powinny one na początku wychylić się do maximum, po czym powinny wrócić na miejsca zaprogramowane czyli obrotomierz powinien wskazywać 3000obr/min, prędkościomierz 100km/h, natomiast wskazówki kontrolek powinny wskazywać połowe wartości. Jeżeli wskazówka nie będzie idealnie na zaprogramowanych pozycjach, oznaczać będzie jej wcześniejszy demontaż.
pzdr |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 19:59
|
|
|
Zrobiłem tak wg Twoich wskazówek. Wszystko oki. Problem tkwił w czujniku temp. Niby nowy a jednak do kitu. Założyłem nowy zamówiony w ASO i wskazóweczka stoi jak ... Z tymi czujnikami to loteria. U szwagra w Passacie dopiero 4-ty był dobry( wszystkie nowe). |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 20:06
|
|
|
Eres napisał/a: | Zrobiłem tak wg Twoich wskazówek. Wszystko oki. Problem tkwił w czujniku temp. Niby nowy a jednak do kitu. Założyłem nowy zamówiony w ASO i wskazóweczka stoi jak ... Z tymi czujnikami to loteria. U szwagra w Passacie dopiero 4-ty był dobry( wszystkie nowe). |
Tylko oryginalne części dają 95% pewności co do jakości. Reszta jak w loterii. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 3.239.76.211, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |