|
|
Czujnik temperatury paliwa (A4 1.9 TDI) |
| Autor |
Wiadomość |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 16:57 Czujnik temperatury paliwa (A4 1.9 TDI)
|
|
|
problemik jest taki.
szukam czujnika temperatury paliwa w AUDI A4 1,9 TDI 90 KM silniczek AHU. Normalnie nie mam pojęcia gdzie się znajduje. Szukałem przed filtrem za filtrem ale nic odpowiadającemu takiemu czujnikowi nie znalazłem. Jest jeszcze jedna opcja, a mianowicie to , że czujnik znajduje się w pompie wtryskowej I tu rodzi się moje kolejne pytanie: Gdzie dokładnie jest ten czujnik, jak wygląda no i czy mogę go sam wymienić bez potrzeby ustawiana ponownie pompy. POMOCY |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 17:50 Re: Czujnik temperatury paliwa
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | czujnik znajduje się w pompie wtryskowej |
Niestety tam się znajduje. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 21:05
|
|
|
ojoooojoj tak właśnie się spodziewałem. Zawsze wiatr w oczy To teraz jest małe pytanko gdzie dokładnie jest ten czujnik na pompie? Czy jest on do wymiany w domowych warunkach czy trzeba odkręcać nastawnik i ponownie ustawiać dawkę paliwa ( bo powiem szczerze, że nie pamiętam aby był gdzieś czujnik pod nastawnikiem, bo kiedyś odkręcałem go, jak mi się pompa przytarła, ale robiłem to razem z kolegą z innego forum, który miał to obcykane). Jest chyba możliwość odkręcenia górnej pokrywy nastawnika bez przestawiania dawki paliwa |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 21:57
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | ojoooojoj tak właśnie się spodziewałem. Zawsze wiatr w oczy To teraz jest małe pytanko gdzie dokładnie jest ten czujnik na pompie? Czy jest on do wymiany w domowych warunkach czy trzeba odkręcać nastawnik i ponownie ustawiać dawkę paliwa ( bo powiem szczerze, że nie pamiętam aby był gdzieś czujnik pod nastawnikiem, bo kiedyś odkręcałem go, jak mi się pompa przytarła, ale robiłem to razem z kolegą z innego forum, który miał to obcykane). Jest chyba możliwość odkręcenia górnej pokrywy nastawnika bez przestawiania dawki paliwa |
Pozycja nr 29
|
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 22:05
|
|
|
Już sobie wszystko ustaliłem. Na przyszłość jakby ktoś miał problemik z czujnikiem temperatury to postaram się zrobić sesję rozbieraną zmierzającą do wymiany tego czujnika tylko jeszcze muszę posprawdzać na VAG - u |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 22:10
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | Już sobie wszystko ustaliłem. Na przyszłość jakby ktoś miał problemik z czujnikiem temperatury to postaram się zrobić sesję rozbieraną zmierzającą do wymiany tego czujnika tylko jeszcze muszę posprawdzać na VAG - u |
Garaż ATT tylko czeka na tego typu atrakcje. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |
Ostatni post |
 |
[100 C4 AAH] czujnik temperatury
|
pawcio |
Czujniki, kody i schematy |
8 |
Czw 20 Sie, 2009 21:42  Adi202 |
 |
[100 C4] Czujnik temperatury 4 piny
sposób podłaczenia pinów
|
wojtas1979 |
13 |
Sro 29 Gru, 2010 19:34  Adi202 |
 |
[ V6 2,8 AAH] czujnik temperatury wody
|
Frankie |
10 |
Sro 30 Lis, 2011 16:33  Frankie |
 |
czujnik temperatury tablica przyżądó...
błąd 785
|
WOJTAS |
5 |
Pią 03 Wrz, 2010 21:22  Adi202 |
 |
[80 2,0] czujnik temperatury cieczy c...
|
Pasiak |
2 |
Nie 12 Lut, 2012 23:24  Adi202 |
[ Twoje IP to: 38.107.179.210, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |