usterka:
gdy nacisnę na pilocie otwórz to zamyka, a jak zamknij to otwiera,
Da się to naprawić?
Będę wdzięczny za wszelkie pomysły
masz jednego pilota czy dwa?
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
obrócić polaryzację,
niestety nic mi to nie mówi, domyślam się że jakieś kabelki mam oodwrotnie przelutować?
jakie kolory?
,
a możecie Szanowni Klubowicze wyjasnić mi czemu tak jest namieszane?
Czyżby była zmieniana pompka centralnego zamka?
wczoraj kupiłem "nowy-wymarzony" samochod, który ma kilka drobnych usterek i jak dostałem kluczyk to stary właściciel poinformował mnie, że odwrotnie sie zamyka/otwiera, i jemu to nie przeszkadzało,
ale mnie to się nie podoba, ma być tak jak wyjechało w fabryki...
Po prostu pompka działa w odwrotnym kierunku - tak sądzę. NIe ma takiej możliwości aby przestawiło się coś na pilocie lub w pompce. Trochę mnie to dziwi, że zamek działa, bo gdy po naciśnięciu klawisza otwórz pompka zamyka drzwi, to powinna po 30s je otworzyć.
Mimo wszystko jest taka możliwość, że zamienione są bieguny na silniczku w pompce przewód niebieski i czerwony.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Dzięki za odpowiedzi,
jak wyrobie się z czasem to dziś nabędę nową baterie do oryginalnego pilota i zobaczę jak on działa, może to faktycznie wina pilota zamiennika,
a jeśli to nie pomorze, to przelutuje kabelki,
Zamiennika? Pisałeś tylko o dorabianym. Jeżeli nie jest to dorabiany oryginał, to najpierw uruchom oryginał, a później ewentualnie rozbieraj pompkę.
zamiennik dorabiany,
od byłego właściciela dowiedziałem się, że miał jeden oryginalny kluczyk i dorobił drugi,
a dorobił dlatego bo w oryginalnym obudowa/zatrzask pękł i pilot rozchodzi się na dwie części,
kupie baterie, włożę do oryginału i zobaczymy,
aż głupio się przyznać, że nie pomyślałem wcześniej że zamiennik może działać odwrotnie, ale w zasadzie wszystko jest możliwe...
[ Dodano: Wto 24 Lut, 2015 23:42 ]
edit:
kupiłem nową baterie do oryginalnego pilota,
i to samo - odwrotnie zamyka/otwiera,
jutro rozbiorę pompkę
[ Dodano: Czw 26 Lut, 2015 17:21 ]
Wyciągnąłem Pompkę centralnego zamka
(szczerze powiem że przez 14lat nikt jej na pewno nie wyciągał),
przelutowałem kabelki, i pompka cały czas pompuje, dopiero jak namieszam z wciskaniem otwórz/zamknij to się zatrzymuje,
A jak się zachowuje pompka gdy zamykasz zamkiem w drzwiach?
Wydaje mi się, że to nic nie da. Pstryknij fotkę płytki tych pilotów. Może się okazać, że masz dostawiony moduł sterujący który steruje pompką i jest źle podłączony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum