|
[All B5] Oświetlenie stóp. |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 20:03 [All B5] Oświetlenie stóp.
|
|
|
Ostatnią zagadką dotyczącą elektryki mojego auta jest nie działające oświetlenie stóp po stronie pasażera. Po otwarciu drzwi załącza się światło na podsufitce oraz czerwone światełko na drzwiach ale nie załącza się oświetlenie stóp. Również brzęczyk informujący o włączonych światłach działa po otwarciu tych drzwi. Dodam że samochód ten był przerabiany z anglika i pewnie coś nie jest dokończone.
Zrobiłem zdjęcie po rozebraniu drzwi i sytuacja tam wygląda następująco:
http://www.fotosik.pl/pok...4b0fce35a4.html
http://www.fotosik.pl/pok...95bef52905.html
Jak to rozwiązać? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 20:57
|
|
|
Podświetlenie stóp jak i drzwi sterowane jest masą i brane jest z tego samego miejsca - krańcówka drzwi. Jeżeli jedno działa, a drugie nie to usterkę widzę w połączeniu lampka-krańcówka. Najczulszym miejscem tego połączenia jest gumowy peszel w drzwiach. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 21:09
|
|
|
Krańcówka drzwi o której piszesz to jest coś innego niż ten mikrostyk od którego odchodzi u mnie wisząca wtyczka widoczna na pierwszym zdjęciu? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 21:15
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Krańcówka drzwi o której piszesz to jest coś innego niż ten mikrostyk od którego odchodzi u mnie wisząca wtyczka widoczna na pierwszym zdjęciu? |
Ten mikrostyk o którym piszesz jest od modułu grzania wkładki drzwi - jedna wtyczka mikrostyk druga grzałka.
Krańcówka znajduje się w jednostce zamykającej drzwi. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 21:25
|
|
|
Aha, to już wiem o co chodzi. Najprościej byłoby odszukać w samochodzie przewód idący od światełka czerwonego w drzwiach i zmostkować do oświetlenia stóp. Ale jak będę miał chwile to rozbiorę jeszcze raz drzwi i prześwietlę przewody od krańcówki do oświetlenia.
Dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 21:35
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Aha, to już wiem o co chodzi. Najprościej byłoby odszukać w samochodzie przewód idący od światełka czerwonego w drzwiach i zmostkować do oświetlenia stóp. Ale jak będę miał chwile to rozbiorę jeszcze raz drzwi i prześwietlę przewody od krańcówki do oświetlenia.
Dzięki za pomoc. |
Najprościej, ale nie najlepiej. Ja na Twoim miejscu przywróciłbym wszystko do oryginału. Drzwi kierowcy przerobić do końca na drzwi pasażera i na odwrót. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.82, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |