Mam dylemat z rozpoznaniem elementu ze zdjęcia.
Tak mniej więcej to zamontowane:
Wydaje mi się, że to ma związek z założoną instalacją LPG.
| jimv8 napisał/a: |
| a nie jest to coś od instalacji GAT jaką montowali w DE dla ekologii? |
Z tego co wiem to nie ma to wpływu na osiągi. To działa w określonych warunkach i głównie tu chodzi o odprowadzanie oparów....chyba |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Spróbuję to zdemontować, bo wali mi benzyną z wydechu na zimnym, a na VAG-u zero błędów. Jak siedział jeszcze 2.6 ABC to było ok, ale po wsadzeniu 2.8 AAH coś krzaczy. |
|
ja też po swapie z ABC na AAH. Wszystko pyrka jak należy. GATa wywaliłem tylko jak wjechało do PL |
| rtoip_2004 napisał/a: | ||
Śmieszna sprawa. Wywaliłem to ustrojstwo i: - nie mam już problemów z zawieszającymi się obrotami - spalanie na trasie wreszcie spadło Wcześniej żeby nie wiem co nie udało mi się zejść poniżej 10ltr/100km na BC i w rzeczywistości, a teraz przy 90km/h mam na BC ok. 8,5 litra |
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|---|
kontrolka oleju, nie odpala za pierwszym razem • Rozrusznik pracuje ale nie kręci silnikiem • Przerywanie • wtrysk k jetronic • Falowanie obrotów • Problem z silnikiem, wypadające zapłony • audi 100 c3 2.3 NF 1990r. silniczek krokowy • gdzie jest czujnik prędkościomierza 1,6 benzyna • Nierowna praca silnika • abk automat-manual • wężyki podciśnienia-lewe powietrze • Co może być nie tak Audi A4 B6 2.0 benzyna-LPG silnik ALT? • Znikajacy olej • Strzał podczas odpalania? • Szarpanie i gasnięcie silnika • zalewanie świec • komunikat DEL • Schemat elektryczny AEC • Jakie świece? • zacina się sonda lambda • Zapalająca sie kontrolka check engine • Czujnik wskażnika temp. • Kilka błędów A4 B6 • ciśnienie oleju • A6C5 2.8 Silnik pracuje na 3 g • kod silnika Audi A4 B6 1.9 TDI • 2.2 T problem z paliwkem • Kontrolka EPC. Tryb awaryjny -- wyciek oleju • problem z przeplywomierzem • Czy taka sekwencja LPG jest ok? |