|
|
kontrolka AIRBAG zapala sie po 15 minutach jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
el-car

Model: A4
Silnik: AVJ
Zasilanie: bęzyna+LPG
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Pon 22 Lut, 2016 21:39
|
|
|
Witam wszystkich
Trafiłem na te forum po długim poszukiwaniu rozwiązania swojego problemu z brata a4 b6
Problem tkwi dokładnie tak jak wszyscy opisują ( brat kupił autko w zeszłą sobotę i 4 dni ok lecz po podpięciu i sprawdzeniu błędów wywaliło nieprawidłowy vin w modułach po usunięciu ich po 10 min wywala poduszki AIRBAG
Po sprawdzeniu Vin tak jak u innych kolegów 4 ostatnie cyfry vin i immo co ciekawe w mojej też ale u mnie nie wywala błędu.
GORĄCA PROŚBA do kolegi Adi202 bo widzę że kolega wiedzę i cierpliwością do lamerów wymiata. Ja podstawową wiedzę i sprzęt posiadam bo kocham swoje A4
Wkładam wsad od audi brata i prośba o sprawdzenie czy jest ok
NIE MOGĘ WSADZIĆ WSADU |
_________________ Uczymy się całe życie i........ |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2016 15:22 Szybkie pytanie
|
|
|
Witam.
Nie chciałem zakładać nowego wątku
Pytanie do znawców, bądź osób bardziej zorientowanych.
Czy istnieje ryzyko uwalenia zawartości pamięci eeprom w czasie samego jej czytania ?
Chodzi mi o to ,czy ewentualny błedny odczyt nie unieruchomi samochodu?
Nie chcę niepotrzebnych nerwów.
Mam taki sam problem z zapalającym się AIRBAG po kilku minutach. Mam kabel KKL.
Czy mógłbym umieścić tutaj wsad z licznika celem dopisania VIN ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2016 08:50 Re: Szybkie pytanie
|
|
|
| zloty60 napisał/a: | Witam.
Nie chciałem zakładać nowego wątku
Pytanie do znawców, bądź osób bardziej zorientowanych.
Czy istnieje ryzyko uwalenia zawartości pamięci eeprom w czasie samego jej czytania ?
Chodzi mi o to ,czy ewentualny błedny odczyt nie unieruchomi samochodu?
Nie chcę niepotrzebnych nerwów.
Mam taki sam problem z zapalającym się AIRBAG po kilku minutach. Mam kabel KKL.
Czy mógłbym umieścić tutaj wsad z licznika celem dopisania VIN ? |
Zawsze istnieje jakieś ryzyko. Czy robisz to przez kabel za 30 czy za 3000zł ryzyko jest podobne. Małe, aczkolwiek możliwe. Gdy podejmiesz się wyzwania - w Twoim przypadku metodą wyżej opisaną możesz ten wsad umieścić na forum lub wysłać mi na emila. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2016 23:51
|
|
|
Ok.Wrzucę wsad jak najszybciej.Powiedz mi jeszcze proszę co z immo? Uściślając chciałem wiedzieć czy informacje odnośnie immobilisera również znajdują się w zawartości tego wsadu? Jeśli przeczytam 'krzaki' to w razie zapisu ,rozwalam licznik i tym samym immo i unieruchamiam samochód, tak? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2016 09:54
|
|
|
| zloty60 napisał/a: | | Ok.Wrzucę wsad jak najszybciej.Powiedz mi jeszcze proszę co z immo? Uściślając chciałem wiedzieć czy informacje odnośnie immobilisera również znajdują się w zawartości tego wsadu? Jeśli przeczytam 'krzaki' to w razie zapisu ,rozwalam licznik i tym samym immo i unieruchamiam samochód, tak? |
We wsadzie binarnym znajdują się wszystkie dane zegarów tj przebieg i dane immo. Jeżeli użyjesz VAG Eeprom, to wszystko powinno być OK. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 12 Mar, 2016 08:29
|
|
|
Cześć ,chciałem jeszcze zapytać o tą procedurę czytania pamięci w tym liczniku.To jest wszak RB4 i trochę w internecie pisze ,że zabawa przy takim liczniku może sie skończyć kiepsko se wzgledu na to że to jest 'crypto'
Z drugiej strony tłumaczyłeś mi, że edytujemy tylko obszar z VINem więc nic sie innego nie posypie (immo,itp).
[ Dodano: Pon 21 Mar, 2016 18:53 ]
Cześć.Bin wysłany. |
|
|
|
|
|
 |
herbih

Model: B6
Silnik: 1,9 Avf
Zasilanie: on
Nadwozie: Avant

Postawił 2 piw(a) Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2016 17:30
|
|
|
I co chciałbyś z tym faktem wiedzieć? Co zrobić z piecem czy gdzie leży problem? |
|
|
|
|
|
 |
herbih

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 12 Kwi, 2016 00:11
|
|
|
| herbih napisał/a: | Z piecem nie muszę nic robić bo wszystko działa jak należy
Jak już pisałem za jakąkolwiek wskazówkę będę wdzieczny. |
I tutaj byś się zdziwił. Sterownik pieca oparty jest na standardowym mikroprocesorze Motorola. Standardowa sprawa w zegarach Audi czy sterownikach komfortu. Działa ale inaczej. |
|
|
|
|
|
 |
herbih

|
|
|
|
 |
matrixs

Model: Audi A4
Silnik: 1.9
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Czw 14 Kwi, 2016 11:56
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | zloty60 napisał/a: | | Ok.Wrzucę wsad jak najszybciej.Powiedz mi jeszcze proszę co z immo? Uściślając chciałem wiedzieć czy informacje odnośnie immobilisera również znajdują się w zawartości tego wsadu? Jeśli przeczytam 'krzaki' to w razie zapisu ,rozwalam licznik i tym samym immo i unieruchamiam samochód, tak? |
We wsadzie binarnym znajdują się wszystkie dane zegarów tj przebieg i dane immo. Jeżeli użyjesz VAG Eeprom, to wszystko powinno być OK. |
Witaj Adi. Mam ten sam problem co koledzy wyżej. W załączniku wsad mógłbyś zerknąć? |
|
|
|
|
|
 |
Masakra

Model: A4B6
Silnik: 1,8T AVJ
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2016 15:42
|
|
|
Witam wszystkich właśnie kupiłem z szwagrem dwie ładne audiczki i niestety w jednej z nich padł akumulator (na szczęście nie mojej ) pewnie dla tego że jego to diesel i więcej prądu potrzebuje po wymianie akumulatora oczywiście kontrolka AIRBAG po 10 minutach jako że kabelek każdy z nas ma i po przeczytaniu kliku porad ściągnęliśmy eeprom licznika tylko jak go naprawić czy ktoś byłby wstanie podpowiedzieć.
http://www.speedyshare.co...8E73A201889.BIN |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2016 19:15
|
|
|
Witam. Ostatnio zmieniłem licznik na ten z kolorowym fisem. I podobnie jak tu wszyscy opisują mam problem z kontrolką air bag, która zapala się dokładnie po 15 minutach jazdy. Podczas wymiany nie obyło się bez problemów, gdyż po zgraniu wsadu do licznika kolorowego nie mógł on zassać vinu z silnika pomimo wpisywania poprawnego pinu. Nic nie pomagało. Dopiero ręczne wpisanie danych pomogło, że licznik zaskoczył. I teraz moje pytanie, czy jak w poprzednich przypadkach mam sprawdzić w kanale 81 czy jest cały vin, czy w klimatyzacji i nawigacji też mam to zrobić - sprawdzić dane czy są poprawne ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 24 Gru, 2016 13:09
|
|
|
Jeżeli wymieniałeś tylko zegary, to musisz poprawić dane tylko w zegarach. Sprawdź kanał 81 i porównaj z oryginałem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |