|
Przesunięty przez: Sergio Pon 05 Lis, 2012 19:34 |
[A6 2,0 TDI] Waha się przy rozruszniku |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 17:43 [A6 2,0 TDI] Waha się przy rozruszniku
|
|
|
Witam,
Jestem posiadaczem A6 Avant, 2006r w Dieslu (2.0).
Od kilku dni, sporadycznie, bez żadnej reguły, zdarza mu się zawahać przy odpalaniu.
W normalnych przypadkach, po puknięciu kluczyka słuchać przez chwilę charakterystyczny warkot rozrusznika i auto odpala. Obecnie wygląda to tak, że czasem nie słychać nic (chociaż po desce widać, że auto próbuje, bo pobór mocy jest), a czasem chrupnie przez ułamek sekundy i rozrusznik cichnie, a auto nie odpala.
Wyłączenie z kluczyka i ponowna próba rozruchu z reguły przynosi efekt i Audi odpala już normalnie (raz, dziś zdarzyło mi się, że rozrusznik zaczął kręcić dopiero przy trzeciej próbie).
Wnioskuję, że pewnie wina leży w rozruszniku, czy sugerujecie poszukać gdzie indziej?
Akumulator jest sprawny i nowy, więc to na pewno nie tutaj leży problem.
Pzdr,
M. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 18:32
|
|
|
Jeżeli słychać pracę stycznika rozrusznika, to przekaźniki bedą sprawne i wypada sprawdzić połączenia rozrusznika, masę oraz sam rozrusznik. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.170, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |