Coś sie dziwnego stało... zaczęło sie od tego, że wjechałam w dziurę na jezdni, bardzo mocno podbiło całe auto i nagle zaczęły się dziać jaja z deską rozdzielcza
prawa strona deski gdzie mam prędkościomierz i wskaźnik paliwa świeci sie na pomaranczowo dalej ale slabiej niz lewa strona, pali sie tez kontrolka od długich mimo, ze nie są właczone i prawy kierunkowskaz na desce - te kontrolki tez palą sie przygaszone ale cały czas sie palą, po włączeniu swiateł - a tym samym podswietlenia na desce rozdzielczej
nie działa tez licznik kilometrów
kierunki, swiatła itp na zewnątrz działają zupełnie prawidłowo
co jest
wydaje mi się ,że problem jest z punktem masowym, natomiast co do licznika kilometrów, no może być czujnik, lub sama usterka zegarów. Pozostaje jeszcze trzecia opcja tzn. uszkodzenie samych zegarów zegarów
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Piotrek i co teraz zrobić? ściagac tę deskę? na co zwrócić tam uwagę? czy może od razu szukac całej nowej? i czy tak jak teraz mogę jeżdzic? nie będzie jakiegoś zwarcia?
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
i to tak stało się nagle? po wpadnięciu w dziurę na jezdni?
ale co robic... kupowac nową deskę i sama wymienic? ale to od diesla musi byc chyba? czy do samochodowego elektryka jechac i niech z tą powalczy?
prosiła bym Was jeszcze koledzy tak na zaś, bo mi etka wyleciała w kosmos o oznaczenie fabryczne tej deski to jest B3 89 1,6 TD motor fabrycznie RA, napewno jest VDO, bez obrotomierza z zegarem
prosiła bym Was jeszcze koledzy tak na zaś, bo mi etka wyleciała w kosmos o oznaczenie fabryczne tej deski to jest B3 89 1,6 TD motor fabrycznie RA, napewno jest VDO, bez obrotomierza z zegarem
Nagle, to przepalają się kilkunastoletnie żarówki podświetlenia jak trafią na polskie drogi. Zawsze po sprowadzeniu np 10cio letniego auta z Niemiec do Polski nigdy nie wymieniane żarówki zaczynają padać jak domino - wina to wstrząsy spowodowane "naszymi nieregularnymi nierównościami polskich dróg"
To co opisujesz, to był strzał i nie dziwię się że tak się stało.
Co ja bym Ci proponował, to wyleczenie Twoich oryginalnych zegarów + kupno nowych wszystkich żarówek podświetlenia.
Tutaj się kłania pomysł naszego koleżki Krzyhoo czyli "Garaż ATT" Roboty na 30 min z fajką w zębach.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
ale one się swiecą wszystkie te zarówki na prawej stronie... tylko ciemniej niz normalnie i ta kontrolka od kierunku tez się swieci ciemniej i cały czas, tak samo jak kontrolka od długich, a jak wrzucam prawy kierunek, ta kontrolka od kierunku zaczyna migac na swój normalny kolor i tak przyciemniona, znaczy nie tak normalnie ze raz sie pali raz nie... no i jak wrzucam kierunek to razem z ta kontrolką miga mi ta od długich w taki sam sposób jak kierunek
ja pierwszy raz się z czyns takim spotkałam
edit://
wskaznik paliwa i prędkościomierz (po tej stronie są) działaja poprawnie
ale one się swiecą wszystkie te zarówki na prawej stronie... tylko ciemniej niz normalnie i ta kontrolka od kierunku tez się swieci ciemniej i cały czas, tak samo jak kontrolka od długich, a jak wrzucam prawy kierunek, ta kontrolka od kierunku zaczyna migac na swój normalny kolor i tak przyciemniona, znaczy nie tak normalnie ze raz sie pali raz nie... no i jak wrzucam kierunek to razem z ta kontrolką miga mi ta od długich w taki sam sposób jak kierunek
ja pierwszy raz się z czyns takim spotkałam
edit://
wskaznik paliwa i prędkościomierz (po tej stronie są) działaja poprawnie
Na podświetleniu jest kilka żarówek. Jeżeli jedna z nich się przepali, to podświetlenie będzie mniej emitowane przez pleksę która pełni funkcję światłowodu. Pomijając to - zacznij od przelutowania płyty zegarów. Tak jak Pasiak pisał przyczyną może być brak masy, ale ja sądzę, iż w zegarach a nie na karoserii. Punkty masowe są wspólne dla kilku urządzeń tak więc gdyby coś się działo, to raczej miałabyś choinkę w aucie a nie jedynie zegarach.
Oczywiści mogę się mylić co do diagnozy bo jasnowidzem nie jestem, ale ja zacząłbym od naprawy całej "szafy"
pzdr
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
może od tego je***ęcia któryś z pinów we wtyczce nie przylega jak powinien, co prawda wtyczki mają zabezpieczenie, ale ma to już swoje lata... myslę,że na poczatek można by wyciagnąć zegary i poruszać wiazką przy wtyczce, oczywiście na podpietych zegarach
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
wyobraźcie sobie, że nagle naprawiło się samo i od trzech dni jest wszystko jak nalezy
a nikt niczego tam nie ruszał
w czary nie wierze, wiec co tak naprawdę jest z ta deską?
możliwe,że to przez najechanie na jakąś nierówność (czytaj polskie drogi ) mimo wszystko dobrze było by wyciągnąć zegary i oglądnąć je
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum