|
[A6 c5 2.8] Słabe prawe światło Xenon |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2017 20:53 [A6 c5 2.8] Słabe prawe światło Xenon
|
|
|
Mam problem odnośnie prawego światła mijania(xenon).
Lewe świeci białym ładnym światłem a prawe dużo słabiej nawet pod żółto/zielony. Zamieniałem żarniki i to samo czyżby przetwornica padała? Na vagu brak błędów dzisiaj walczyłem z poziomowaniem bo przewody się przetarły ustawiłem na stacji diagnostycznej ich poziom i G to dało. Miał ktoś podobny problem ?
Zauważyłem, że prawe światło dłużej dochodzi do stałej barwy za pierwszym razem niż lewe i ma przez chwilę barwę niebieską i leniwie przechodzi w żółto/zieloną.
Dzisiaj jeszcze nie mogłem odpalić prawego żarnika dopiero po kilku próbach odpalił.
Na razie zamieniłem żarniki i zobacze czy dalej będzie miał problem z odpaleniem prawego.
Patrząc w soczewkę, w lewą nie mogłem zbyt raziło, w prawą patrząc też razi ale można patrzeć w nią bez większego problemu i słup światła w soczewce jest żółtawy. Teraz jak byłem przy aucie prawy żarnik łapał kolor zatrzymał się po czym przeskoczył na swoją barwę. W lewym robi to płynnie.
Czy przetwornica powinna wydawać jakiś dźwięk ? W prawej jest jakby piszczenie czy coś w lewej też ale dużo słabsze. Po odpaleniu silnika giną lub są zagłuszane. Zmieniłem palniki tamte były już dobrze zmęczone później zdjęcia wrzucę.Świecą lepiej aale prawa i tak słabiej pozostaje odbłyśnik lub przetwornica ale stawiam raczej zmęczony odbłyśnik |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 23:13
|
|
|
Witam,
rozbierz lampę i zobacz jak odbłyśnik wygląda bo to może być przyczyna słabego światła. |
|
|
|
|
|
grze-mar
audi-maniak
Model: A4 B6
Silnik: 2.0 ALT
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 25 Maj 2011 Wszystkie posty: 158
Piwa: 3/2 Skąd: Holandia, Ter Aar
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2017 13:29
|
|
|
Stawiam na przetwornice. Opisując to sam w sumie odpowiadasz sobie na pytanie. Zobacz czy uda ci się przetwornice przerzucić z lewej na prawą i sprawdź wtedy.
prdr |
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..." |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2017 14:31
|
|
|
Miałem to samo u mnie wymiana przetwornicy zalatwiła problem zeby ja wymienic musisz zdemontowac lampe bo jest przykrecona 2 srubkami od spodu lampy |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |