|
kontrolka AIRBAG zapala sie po 15 minutach jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
herbih

Model: B6
Silnik: 1,9 Avf
Zasilanie: on
Nadwozie: Avant

Postawił 2 piw(a) Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 09:26
|
|
|
Widzę w tym wsadzie jeszcze kilka braków (zmian). Jak znajdę małą chwilkę, to obrobię go i wyślę. Tym razem chyba załatwimy to przez emila. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): herbih |
 |
herbih

Model: B6
Silnik: 1,9 Avf
Zasilanie: on
Nadwozie: Avant

Postawił 2 piw(a) Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 17:28
|
|
|
Witam. Panowie mam takie sam problem jak Wy. Auto kupione w Niemczech możliwe, że tam ktoś coś kombinował w liczniku ale po vinie sprawdzałem i jest okej.
Mam tak jak Wy - po 10-15 minutach zapala mi się kontrolka air bag. Sprawdzałem błędy zarówno w grupie 15 mam błąd 01794 jak i w grupach 8,9 i 16. Po zalogowaniu się VCDSem do zegarów mam tylko część vinu. W grupie 15 adaptacji przeprowadzić się nie da w 81 kanale. Wywala błąd. Z tego co wyczytałem tutaj na forum wysypał się vin w sadzie. Dużo czasu mineło zanim tutaj trafiłem - w między czasie wymieniłem czujnik od poduszek ale oczywiście nie pomogło. Znajomy zgrał mi wsad. Mógłbym Cię prosić Adi202 abyś poprawił mi wsad?? Będę bardzo bardzo wdzięczny. ( http://www.speedyshare.com/ - tutaj mój wsad, na forum wrzucić go nie mogłem bo limity jakieś).
Nie wiem czy ma to coś wspólnego z wsadem ale wskazania paliwa mam złe. W baku pełno paliwa a wskazówka leży. Zatankuje za 50 zł pokazuje półzbiornika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 17:43
|
|
|
Wsad poszedł na emila. Wgraj go i spradź kodowanie zegarów. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 17:46
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Wsad poszedł na emila. Wgraj go i spradź kodowanie zegarów. |
Bardzo dziękuje - jesteś mega szybki Mógłbyś mi powiedzieć jak kodować zegary? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 17:48
|
|
|
| kamilsyga19 napisał/a: | | Mógłbyś mi powiedzieć jak kodować zegary? |
Za pomocą myszki i klawiatury. Sprawdź jakie jest obecnie i daj znać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 18:22
|
|
|
Jeżeli masz takie kodowanie jak napisałeś, to jest bałagan (nie chodzi tutaj o adaptację kanału 19 tylko o ogólne kogowanie zegarów).
Wpisz standardowe kodowanie 00001 i sprawdź czy się zmieni wskazanie paliwa. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 19:03
|
|
|
Nakręciłem coś. Mam 31001. Chciałem wpisać 00001 ale zamienia mi to na 1. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 19:07
|
|
|
Masz mieć kodowanie 00001. To jest odpowiednie kodowanie dla modeli standardowych bez Quattro. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 19:40
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Masz mieć kodowanie 00001. To jest odpowiednie kodowanie dla modeli standardowych bez Quattro. |
Wpisuje kodowanie 00001 daje test i zamienia mi to na 1, usuwa te zera z przodu. Daje save wchodze znowu w grupe 19 daje read i mam 1.
Słuchaj a może dlatego mam 3 z przodu bo mam multitronica? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016 20:55
|
|
|
| kamilsyga19 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Masz mieć kodowanie 00001. To jest odpowiednie kodowanie dla modeli standardowych bez Quattro. |
Wpisuje kodowanie 00001 daje test i zamienia mi to na 1, usuwa te zera z przodu. Daje save wchodze znowu w grupe 19 daje read i mam 1.
Słuchaj a może dlatego mam 3 z przodu bo mam multitronica? |
A po cho...e wchodzisz w adaptację? Ty miałeś zmienić tylko kodowanie (07) a nie zmieniać w adaptacji (10). Ustaw ponownie kanał 19 w adaptacji jak był poprzednio, wyjdź z adaptacji, kliknij kodowanie wpisz 00001 po czym zapisz. To wszystko. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2016 10:37
|
|
|
Tak ma być?
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2016 10:40
|
|
|
Dokładnie tak. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|