|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 22:29 |
Kierunkowskaz w Audi A6 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 17:36 Kierunkowskaz w Audi A6
|
|
|
Witam,
Mam takie pytanie dotyczące kierunkowskazów w Audi A6, 2003r. Sedan, otóż od kilku dni jak włączam czy to prawy bądź lewy kierunkowskaz, zawiesza się on, np. włączam lewy - raz mrugnie i się wyłącza, nie mruga, ani wskaźnik na panelu, ani tym bardziej światła na zewnątrz. Dodam, że światła kierunkowskazów są wszystkie dobre, gdy wciskam przycisk awaryjnych świateł, wszystko świeci i działa poprawnie. Mam pewne domysł, że problem może być z rączką od kierunkowskazu, bądź z jakimś przerywnikiem odpowiadającym za mruganie tych świateł, nie wiem, nie znam się, proszę o jakąś pomoc.
Z góry wielkie dzięki . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 17:59 Re: Kierunkowskaz w Audi A6
|
|
|
| maxhot napisał/a: | Witam,
Mam takie pytanie dotyczące kierunkowskazów w Audi A6, 2003r. Sedan, otóż od kilku dni jak włączam czy to prawy bądź lewy kierunkowskaz, zawiesza się on, np. włączam lewy - raz mrugnie i się wyłącza, nie mruga, ani wskaźnik na panelu, ani tym bardziej światła na zewnątrz. Dodam, że światła kierunkowskazów są wszystkie dobre, gdy wciskam przycisk awaryjnych świateł, wszystko świeci i działa poprawnie. Mam pewne domysł, że problem może być z rączką od kierunkowskazu, bądź z jakimś przerywnikiem odpowiadającym za mruganie tych świateł, nie wiem, nie znam się, proszę o jakąś pomoc.
Z góry wielkie dzięki . |
Dwie możliwe rzeczy przełącznik kierunkowskazów lub włącznik awaryjnych. Nic więcej się nie psuło |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 20:02
|
|
|
Nic w samochodzie innego nie jest zepsute, wszystko działa jak najbardziej poprawnie. Jedynie te kierunkowskazy i te ich przełączanie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 20:22
|
|
|
| maxhot napisał/a: | | Nic w samochodzie innego nie jest zepsute, wszystko działa jak najbardziej poprawnie. Jedynie te kierunkowskazy i te ich przełączanie. |
O tym właśnie piszę. Przy usterkach kierunkowskazów w C5 wymieniałem albo przełącznik albo włącznik awaryjnych - w nim jest cała elektronika
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 20:33
|
|
|
Też tak właśnie myślę, że trzeba wymienić ten przełącznik . Dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
 |
kamila666
Kamila666

Model: b4
Silnik: abk
Zasilanie: benzyna+lpg
Nadwozie: avant

Piwa: 5/4 Skąd: Racibórz, Rybnik
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2012 20:38
|
|
|
Witam, mam podobny problem z kierunkowskazami (czasem działaja), to samo mam ze światłami awaryjnymi. Czyli wymienic trzeba cały przycisk świateł awaryjnych? Da sie go wyjąc tak poprostu np. podważając srubokrętem? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 00:20
|
|
|
| kamila666 napisał/a: | | Witam, mam podobny problem z kierunkowskazami (czasem działaja), to samo mam ze światłami awaryjnymi. Czyli wymienic trzeba cały przycisk świateł awaryjnych? Da sie go wyjąc tak poprostu np. podważając srubokrętem? |
Da radę go wyjąć bez problemu. Najlepiej wypychając od wewnątrz. Przed wymianą sprawdź jednak przekaźnik. Sądzę, ze to on robi problemy.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): kamila666 |
 |
kamila666
Kamila666

Model: b4
Silnik: abk
Zasilanie: benzyna+lpg
Nadwozie: avant

Piwa: 5/4 Skąd: Racibórz, Rybnik
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 21:31
|
|
|
Adi202, no i nie myliłeś się przekaźnik był uszkodzony |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 22:27
|
|
|
| kamila666 napisał/a: | Adi202, no i nie myliłeś się |
Gdzie tam. Tak sobie tylko napisałem. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.209, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |