Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jimv8
Sro 04 Kwi, 2012 07:15
[A2 1.4 AUA ] Brak świateł mijania i drogowych
Autor Wiadomość
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:20   [A2 1.4 AUA ] Brak świateł mijania i drogowych
     



Witam
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem audi A2 i już pokazuje autko fochy , mianowicie zniknęły światła mijania i drogowe . Drogowymi można mignąć ale nie da się ich włączyć na stałe . Dobrałem się dziś do włącznika świateł i zauważyłem że nie pojawia się tam żadne zasilanie po kluczyku , jest tylko stałe 12v zasilające światła pozycyjne i podświetlenie . Nie mam schematu i nie bardzo wiem jak się za to zabrać żeby czegoś nie popsuć.
Nadmienię że w tym samym czasie okazało się że dmuchawa climatronika nie działa tzn sprawdziłem że silnik jest ok ale na wyświetlaczu pojawiają się kreski jak by miała działać ale nie działa i za chwile znikają i tak co chwile na vagu jest błąd 1273-silnik dmuchawy v2 różnica doregulowania. i 1330- sterownik centralny funkcji komfort uszkodzenie.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i materiały typu schemat inst. elektrycznej świateł bądź całego auta.

Pozdro maniek887
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
kopkoi 


Model: V8
Silnik: 3,6 PT
Zasilanie: Pb 98
Nadwozie: sedan/limuzyna/quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 18 Sty 2012
Wszystkie posty: 131



Piwa: 1/1
Skąd: Suwałki
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:24   
     



prawdopodobnie umarł włącznik swiateł. nie na 200 %. mialem tak kiedys w starszym samochodzie i robiło mi to straszną choinkę tzn jak włączałem swiatla to zamiast nich włączała się dmuchawa hehe podmień włącznik świateł.
_________________
Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 :) uwielbiam ją
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:37   
     



No tak tylko dlaczego na włącznik nie przychodzi 12v po kluczyku?? włącznik spina dwa kable ale na żadnym z nich nie ma zasilania. I wydaje mi sie że to jest przyczyna tylko nie mam schematu żeby sprawdzić jak to jest zasilane i żeby sprawdzić na krótko. Bo wymieniać wszystko po kolei to nie sztuka , trzeba znaleźć winowajce , a wydaje mi się że nie działająca dmuchawa morze mieć z tym związek bo to wyglada tak jak by nie było na nią również zasilania
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
pawcio 



Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Zasilanie: ON
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Maj 2009
Wszystkie posty: 1940



Piwa: 48/5
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:41   
     



kolego, chodzi i podmianę włącznika, a nie pająka, możesz podjechać na szrot i zobaczyć czy będzie to on do wymiany
_________________
wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość

Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
kopkoi 


Model: V8
Silnik: 3,6 PT
Zasilanie: Pb 98
Nadwozie: sedan/limuzyna/quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 18 Sty 2012
Wszystkie posty: 131



Piwa: 1/1
Skąd: Suwałki
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 21:42   
     



no niestety schematu ci nie podrzucę bo nie posiadam owego. No i jasne ze wymiana wszystkiego to bezsens. Mowiłem o podmiance na działający. A skoro niema 12v po lkuczyku to moze stacyjka? Strzelam. Wszystko moze być winowajcą tylko własnie znalezienie go to jest zagadka. Może odezwie sie ktoś kto już miał taki problem. Oby...
_________________
Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 :) uwielbiam ją
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:01   
     



Chętnie podjechał bym na szrot i sprawdził tylko znalezienie takiego auta na szrocie graniczy z cudem a w mojej okolicy jest taka bieda z dobrymi szrotami ze szok. Myślałem o kostce stacyjki ale z reguły jak takowa zaczyna niedomagać to nie jest to takie nagłe i obawiam sie ze więcej rzeczy by nie działało . Nie mam ochoty rozbierać wszystkiego na oślep próbuje zgromadzić jakieś informacje ale do tego samochodu ciężko cokolwiek zdobyć nawet opis bezpieczników to rarytas bo u mnie jest po holendersku :-P
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
pawcio 



Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Zasilanie: ON
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Maj 2009
Wszystkie posty: 1940



Piwa: 48/5
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:05   
     



kolego, znając życie to ADI202 będzie miał schematy, i dokładnie wytłumaczy jak znaleźć usterkę
_________________
wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość

Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:12   
     



Obyś miał racje bo nie uśmiecha mi się oddawać auto do elektro plątacza co potnie instalacje dołoży swoja wiązkę a ja będę miał problem
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6713



Piwa: 271/156
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 22:29   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



a czy bez załaczania zapłonu działaja Ci np. wycieraczki czy inne urzadzenia, które nie powinny działac? Rozumiem,że bezpieczniki sprawdzałeś?
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 23:50   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Pod wykładziną kierowcy masz dekiel coś w postaci włazu. Pod tą blachą mieści się cała elektronika A2 sterowniki, bezpieczniki i przekaźniki. Sprawdź w 2 rzędzie 3 przekaźnik. To jest prawdopodobnie sprawca awarii. Przekaźnik odpowiedzialny jest za nadmuch i światła.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 07:02   
     



Wszystko inne raczej działa wycieraczki to działają nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki tylko nie patrzyłem ile czasu, oczywiście bezpieczniki sprawdziłem w pierwszej kolejności

Adi202 a jakim numerkiem powinien być oznaczony?? Ja tam zaglądałem ale widziałem tylko jeden przekaźnik . I właśnie to mnie dziwi bo ogólnie do tej pory to widziałem w tym samochodzie 3 przekaźniki dwa nad bezpiecznikami i jeden pod podłoga ten właśnie tyka przy włączaniu kluczyka.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 09:24   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Maniek887 napisał/a:
Wszystko inne raczej działa wycieraczki to działają nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki tylko nie patrzyłem ile czasu, oczywiście bezpieczniki sprawdziłem w pierwszej kolejności

Adi202 a jakim numerkiem powinien być oznaczony?? Ja tam zaglądałem ale widziałem tylko jeden przekaźnik . I właśnie to mnie dziwi bo ogólnie do tej pory to widziałem w tym samochodzie 3 przekaźniki dwa nad bezpiecznikami i jeden pod podłoga ten właśnie tyka przy włączaniu kluczyka.

Co ty masz za model, że wycieraczki działają jeszcze po wyłączeniu zapłonu? :shock:
Przekaźnik powinien być oznaczony 373
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 18:39   
     



No auto takie jak w opisie 2000 r produkcji . Dziś patrzyłem co jeszcze nie działa to przeciwmgielne światła i ogrzewanie tylnej szyby ale to nie jestem pewien czy wcześniej działało bo mam ten samochód miesiąc niespełna i żona nim jeździ.
Pod podłogą , dziś jeszcze zaglądałem jest tylko jeden przekaźnik (612) tak jak pisałem i jakiś taki większy (602) i dwa bezpieczniki.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 19:04   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Sprawdź czy na przekaźniku (370 pod kierownicą) jest napięcie i przy okazji sprawdź go również

_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Maniek887 


Model: A2, B4
Silnik: AUA , ABC
Zasilanie: BENZIN, BENZIN+LPG
Nadwozie: Hatchback, sedan
Dołączył: 03 Kwi 2012
Wszystkie posty: 19



Skąd: Sochaczew
Wysłany: Pią 06 Kwi, 2012 07:03   
     



No i naprawione . Dzięki wielkie Adi202 , jak to zwykle bywa przyczyną awarii był czynnik ludzki a dokładniej holenderski monter magik który postanowił z przewodu sterującego przekaźnikiem 370 zasilić sobie zestaw głośno mówiący i przeciął ten kabel , który się ostatnio rozłączył .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elektryka i elektronika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [v8 d11] brak świateł mijania
jimv8 Elektryka i elektronika 2 Pią 11 Maj, 2012 06:59
jimv8
Brak nowych postów (100 c3)Brak świateł mijania
suchy1704 Elektryka i elektronika 8 Wto 23 Cze, 2015 15:43
Adi202
Brak nowych postów Brak świateł mijania w Audi A2
adam329 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 8 Sro 19 Sie, 2015 10:16
adam329
Brak nowych postów brak świateł mijania, są światła post...
problem
himself Elektryka i elektronika 2 Nie 17 Mar, 2013 23:35
Adi202
Brak nowych postów Problem z żarówką świateł mijania
jasiek32 Elektryka i elektronika 9 Nie 03 Sty, 2016 20:48
eleszet



[ Twoje IP to: 35.173.234.237, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności