![forum audi](images/empty.gif) |
Coś rozładowuje akumulator. |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 20 Sty, 2019 14:24 Coś rozładowuje akumulator.
|
|
|
Od pewnego czasu mam problem z rozładowującym akumulatorem. Przypadek dość dziwny bo: po zamknięciu auta i tzw. uśpieniu pobór prądu - 0,44-0,49, po upływie kilkudziesięciu minut zdarza się że spada do 0,02. Czasem bywa na odwrót po pełnym wygaszeniu pobór 0,02 natomiast po kilkudziesięciu minutach wzrasta do przedziału 0,44-0,49. Powoduje to, że czasem akumulator rozładowany jest po kilku godzinach a czasem po kilku dniach. Sprawdziłem oświetlenie wnętrza - nie ma wpływu, sprawdziłem centralny - nie ma wpływu wymieniony nawet zamek. W trakcie sprawdzania poboru przez wyjęcie poszczególnych bezpieczników przy bezpieczniku nr 29 odpowiedzialnym za sterowanie silnikiem i komputerem pobór spada do 0,02. Dzisiaj po zgaszeniu auta postanowiłem wyjąć ten bezpiecznik i sprawdzę czy do jutra akumulator się rozładuje. Ma ktoś pomysł gdzie szukać przyczyny. |
|
|
|
|
![](templates/att/images/spacer.gif) |
|
Wysłany: Sro 23 Sty, 2019 09:33 Re: Coś rozładowuje akumulator.
|
|
|
r7adek napisał/a: | Ma ktoś pomysł gdzie szukać przyczyny. |
Zacznij od diagnozy OBD. Sprawdź wszystkie sterowniki pod względem usterek. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
![](templates/att/images/spacer.gif) |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | ![forum audi](images/empty.gif) |