Przesunięty przez: jimv8 Nie 11 Mar, 2012 15:04 |
[a4 b5] Brak światła w drzwiach/nogach kierowcy i brzęczyka |
Autor |
Wiadomość |
davidovv

Model: A4 B5
Silnik: AFN
Zasilanie: ON
Nadwozie: sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 13:51 [a4 b5] Brak światła w drzwiach/nogach kierowcy i brzęczyka
|
|
|
Mam problem nie działa mi swiatło pod nogami, czerwone w drzwiach kierowcy, brzęczyk i główne oczywiscie po otwarciu drzwi kierowcy. Centralny zamek działa prawidłowo. Rozebrałem tapicerke zamieniłem zamek z kumpla mój u niego działa prawidłowo a na jego zamku u mnie jest to samo więc mikrostyki mam sprawne. Jak podłączyłem mase do lampki pod nogami kierowcy to białe światło w nogach i czerwone w drzwiach zapaliły się. W drzwiach do zamka idą 3 kable, dwa brązowe i jeden brązowy z żółtym paskiem przy otwattych drzwiach na każdym jest masa. Skoro masa jest na 3 kablach a do lampki nie dochodzi to gdzie szukać przyczyny zaznaczam że brzęczyk mi też nie działa. Brzęczyk w drzwiach pasażera uruchomi mi sie gdzies po 30sekundach od wyjscia z auta mając otwarte drzwi kierowcy. Komputer pokazuje mi błędy centralnego 65535, 1366, 25730 wszystkie moge usunąć lecz po ponownym uruchomieniu auta błędy znów się pojawiają. Sprawdziłem kable przy pompce centralnego psikałem w kostki WD to tez nic nie dało. Autko miałem diagnozowane polski vag 4,9. Czy ktoś mi pomoże. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 14:52
|
|
|
Masz fabryczny alarm?
P.S.
Przywitaj się w odpowiednim dziale |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
davidovv

|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 15:33
|
|
|
nie alarmu nie ma central jest na pilota z trzema guzikami z domykaniem szyb wszystkie przyciski w pilocie sprawne szyby sie otwieraja i zamykaja bagażnik się otwiera |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 15:47
|
|
|
davidovv napisał/a: | nie alarmu nie ma central jest na pilota z trzema guzikami z domykaniem szyb wszystkie przyciski w pilocie sprawne szyby sie otwieraja i zamykaja bagażnik się otwiera |
Czyli na lewym słupku B (między drzwiami) nie ma dodatkowego przycisku. Pytam bo to istotne. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
davidovv

|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 18:18
|
|
|
nie nie ma takiego jest tylko przycisk na drzwiach kierowcy do zamykania i otwierania centralnego zamka |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 18:34
|
|
|
Sądzę, że problemem będzie brak masy na krańcówce (brązowy przewód) |
|
|
|
|
 |
davidovv

|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 19:43
|
|
|
W drzwiach do zamka idą 3 kable, dwa brązowe i jeden brązowy z żółtym paskiem przy otwattych drzwiach na każdym jest masa. Jak mase dałem do lampki to lampki działają zapomniałem sprawdzić brzęczyka czyl masa nie dochodzi do lampki. Jeszcze jedno spostrzeżenie po otwarciu drzwi pilotem i otwarciu drzwi kierowcy zamek się zamyka po jakimś czasie znaczy kilkunastu sekundach czyli impuls nie dochodzi do pompki |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 20:44
|
|
|
Sprawdź w takim razie miejsce połączeń wiązki drzwi z wiązką centralną. Jest to brązowa wtyczka 15to pinowa na lewym słupku A. Na pinie 8 w tej wtyczce będzie drugi koniec przewodu brązowego z żółtym paskiem. Sprawdź czy po otwarciu drzwi będzie na nim masa. Jeżeli nie bedzie masz uszkodzoną wiązkę drzwi - najprawdopodobniej w miejscu załamania (gumowy peszel). Możesz tez dla pewności podać tam masę i w efekcie powinna się zapalić lampka. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): davidovv, karolstr |
 |
davidovv

|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 19:20
|
|
|
ta wtyczka jest pod nogami kierowcy za tym plastikiem sprawdze tez na przegubie drzwi ten kabel |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 20:04
|
|
|
davidovv napisał/a: | ta wtyczka jest pod nogami kierowcy za tym plastikiem sprawdze tez na przegubie drzwi ten kabel |
Tak. Jest to właśnie lewy słupek A. |
|
|
|
|
 |
davidovv

|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2012 19:37
|
|
|
ok dzieki w sobote sprawdzam i zaraz odpisze co zrobiłem i czy dział pozdrawiam i dziękuje |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2012 21:53
|
|
|
OK. Czekamy na relacje.
pzdr |
|
|
|
|
 |
ogor87

Model: A4
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi

|
Wysłany: Sro 14 Mar, 2012 00:29
|
|
|
witam, podepne sie pod temat bo mam podobny problem, mianowicie, od pewnego czasu przestalo mi dzialac domykanie szyb, alarm chyba tez bo nie mrugaja mi juz kierunki przy zamykaniu ani kontrolki w dzwiach. nie mam pilotow do centralnego i na slupku kolo kierowct mam jakis przycisk chyba od alarmu. prosze o jakas pomoc. dodam ze nie ma zadnych bledow. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 14 Mar, 2012 00:35
|
|
|
ogor87 napisał/a: | witam, podepne sie pod temat bo mam podobny problem, mianowicie, od pewnego czasu przestalo mi dzialac domykanie szyb, alarm chyba tez bo nie mrugaja mi juz kierunki przy zamykaniu ani kontrolki w dzwiach. nie mam pilotow do centralnego i na slupku kolo kierowct mam jakis przycisk chyba od alarmu. prosze o jakas pomoc. dodam ze nie ma zadnych bledow. |
Domykają się szyby przez zamek w drzwiach? |
|
|
|
|
 |
ogor87

Model: A4
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi

|
Wysłany: Sro 14 Mar, 2012 00:39
|
|
|
no wlasnie juz nie przestaly sie domykac, przestaly mrugac kierunki i przestala mrugac kontrolka w dzwiach przednich kierowcy i pasazera |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|