|
[100 C3]Predkościomierz czsaem nie działa... |
Autor |
Wiadomość |
Krzyhoo
Krzyhoo
Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Piwa: 10/9 Skąd: Kraków
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 11:19 Re: Predkościomierz czsaem nie działa...
|
|
|
Krzyhoo napisał/a: | a w zasadzie to czasem działa... poprostu zaczyna skakać na jakimś tam poziomie, MIałem kiedyś podobny problem w poprzednim liczniku, kombinowałem, podejrzenia były o zimne luty itd. poległem i musiałem sobie qpić nowe zegary ale nie ma tego zełego, qpiłem długie z dodatkowymi
Teraz znów mam ten problem
Oczywiście jak przestaje działać prędkościomierz to kilosy też się nie nabijają
help... |
Proponuję sprawdzić czujnik prędkości i jego wiązkę. Czujnik wkręcony jest w skrzyni biegów przy lewej półosi. Dodatkowo możesz rozkręcić zegary i przelutować piny złącz licznika i złącz prędkościomierza.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Krzyhoo
Krzyhoo
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 00:20
|
|
|
Krzyhoo napisał/a: | Bedę szukał, dzięki, oczywiście najpier sprawdzę czujnik bo które piny przelutować to ja nie mam pojęcia
Ale zawsze jest tak że jak nie działa prędkościomierz to i kilosy nie lecą, czy może być tak że są one osobno uszkodzone?! że prędkościomierz nie będzie działał a kilosy tak? chyba nie |
Jeżeli prędkościomierz działa a kilosy nie lub odwrotnie, to uszkodzenie jest w prędkościomierzu. Jeżeli całość nie działa, to raczej będą to połączenia.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Krzyhoo
Krzyhoo
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 08:26
|
|
|
Okej Adi202, jak zwykle, będę rozkręcał i szukał |
_________________ Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com |
|
|
|
|
|
bloku
Model: B4
Silnik: AAH
Zasilanie: PB+LPG :-(
Nadwozie: Coupe
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 20:35
|
|
|
Tak jeszcze podpowiem...sprawdź drugi lub trzeci kabelek we wtyczce...czasem lubi się upalać gdyż jest to druga masa. |
_________________ Quattro - it was the daddy in every way. In fact - it wasn't just a daddy, it was the GODFATHER... |
|
|
|
|
|
Krzyhoo
Krzyhoo
|
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 17:35
|
|
|
OK, bardzo dziękiuję, w weekend będę rozkręcał i podnosił szerszenia bo w tygodniu niestety brak czasu i możliwości, oczywiście meldunek z akcji będzie |
_________________ Ścisk
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 18:38
|
|
|
Krzyhoo napisał/a: | OK, bardzo dziękiuję, w weekend będę rozkręcał i podnosił szerszenia bo w tygodniu niestety brak czasu i możliwości, oczywiście meldunek z akcji będzie | no to czekamy |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
Krzyhoo
Krzyhoo
|
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 21:58
|
|
|
Mały kroczek na razie bo się nie wyrobiłem, tylko podniosłem i odpiąłem czujnik, przeczyściłem, potraktowałem kontaktem i zobaczę rano w drodze do studia, a nóż widelec |
_________________ Ścisk
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2012 10:07
|
|
|
Podpinam się do tematu , mam ten sam problem tylko że u mnie nie działa prędkościomierz a wskaźnik paliwa tez świruje , mam audi a3/s3 i nie jestem pewien jakiej firmy są zegary ponieważ z a3 w tym aucie zostały chyba tylko szyby , stawiam że ma to coś wspólnego ze skrzynia biegów bo mam wrzuconą 6 od diesla i po wymianie sprzegla zaczął mi świrowac i dziwnie zrywa jak odpuszczam gaz , gdy działa prędkościomierz odpuszcza lekko |
_________________ Hejters gonna hejt. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2012 11:08
|
|
|
S3Monster napisał/a: | Podpinam się do tematu , mam ten sam problem tylko że u mnie nie działa prędkościomierz a wskaźnik paliwa tez świruje , mam audi a3/s3 i nie jestem pewien jakiej firmy są zegary ponieważ z a3 w tym aucie zostały chyba tylko szyby , stawiam że ma to coś wspólnego ze skrzynia biegów bo mam wrzuconą 6 od diesla i po wymianie sprzegla zaczął mi świrowac i dziwnie zrywa jak odpuszczam gaz , gdy działa prędkościomierz odpuszcza lekko | najpierw zrób test elementów wykonwczych zegarów i sprawdz ewentualne błedy sterownika aby wykluczyc usterke usterke samych zegarów |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 11:34
|
|
|
Ok , wiec u mnie padl predkosciomierz od skrzyni biegow , kosz to okolo 250 zl za nowke bo dostac to na allegro jest praktycznie cudem |
_________________ Hejters gonna hejt. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |