Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[100 C3]Predkościomierz czsaem nie działa...
Autor Wiadomość
Krzyhoo 
Krzyhoo


Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2009
Wszystkie posty: 301



Piwa: 10/9
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 10:42   [100 C3]Predkościomierz czsaem nie działa...
     



a w zasadzie to czasem działa... poprostu zaczyna skakać na jakimś tam poziomie, MIałem kiedyś podobny problem w poprzednim liczniku, kombinowałem, podejrzenia były o zimne luty itd. poległem i musiałem sobie qpić nowe zegary ale nie ma tego zełego, qpiłem długie z dodatkowymi :mrgreen:
Teraz znów mam ten problem :cry:
Oczywiście jak przestaje działać prędkościomierz to kilosy też się nie nabijają :zalamany:

help...
_________________
Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 588 razy
Wiek: 51
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13527



Piwa: 679/68
Skąd: MWD
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 12:19   Re: Predkościomierz czsaem nie działa...
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Krzyhoo napisał/a:
a w zasadzie to czasem działa... poprostu zaczyna skakać na jakimś tam poziomie, MIałem kiedyś podobny problem w poprzednim liczniku, kombinowałem, podejrzenia były o zimne luty itd. poległem i musiałem sobie qpić nowe zegary ale nie ma tego zełego, qpiłem długie z dodatkowymi :mrgreen:
Teraz znów mam ten problem :cry:
Oczywiście jak przestaje działać prędkościomierz to kilosy też się nie nabijają :zalamany:

help...

Proponuję sprawdzić czujnik prędkości i jego wiązkę. Czujnik wkręcony jest w skrzyni biegów przy lewej półosi. Dodatkowo możesz rozkręcić zegary i przelutować piny złącz licznika i złącz prędkościomierza.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Krzyhoo 
Krzyhoo


Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2009
Wszystkie posty: 301



Piwa: 10/9
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 00:44   
     



Bedę szukał, dzięki, oczywiście najpier sprawdzę czujnik :mrgreen: bo które piny przelutować to ja nie mam pojęcia :roll:
Ale zawsze jest tak że jak nie działa prędkościomierz to i kilosy nie lecą, czy może być tak że są one osobno uszkodzone?! że prędkościomierz nie będzie działał a kilosy tak? chyba nie
_________________
Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 588 razy
Wiek: 51
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13527



Piwa: 679/68
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 01:20   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Krzyhoo napisał/a:
Bedę szukał, dzięki, oczywiście najpier sprawdzę czujnik :mrgreen: bo które piny przelutować to ja nie mam pojęcia :roll:
Ale zawsze jest tak że jak nie działa prędkościomierz to i kilosy nie lecą, czy może być tak że są one osobno uszkodzone?! że prędkościomierz nie będzie działał a kilosy tak? chyba nie

Jeżeli prędkościomierz działa a kilosy nie lub odwrotnie, to uszkodzenie jest w prędkościomierzu. Jeżeli całość nie działa, to raczej będą to połączenia.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Krzyhoo 
Krzyhoo


Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2009
Wszystkie posty: 301



Piwa: 10/9
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 09:26   
     



Okej Adi202, jak zwykle, będę rozkręcał i szukał :shock:
_________________
Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
bloku 


Model: B4
Silnik: AAH
Zasilanie: PB+LPG :-(
Nadwozie: Coupe
Wiek: 44
Dołączył: 17 Maj 2009
Wszystkie posty: 14



Skąd: Kartuzy/Reda
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 21:35   
     



Tak jeszcze podpowiem...sprawdź drugi lub trzeci kabelek we wtyczce...czasem lubi się upalać gdyż jest to druga masa.
_________________
Quattro - it was the daddy in every way. In fact - it wasn't just a daddy, it was the GODFATHER...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Krzyhoo 
Krzyhoo


Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2009
Wszystkie posty: 301



Piwa: 10/9
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 18:35   
     



OK, bardzo dziękiuję, w weekend będę rozkręcał i podnosił szerszenia bo w tygodniu niestety brak czasu i możliwości, oczywiście meldunek z akcji będzie :lol:
_________________
Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB LPG
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 92 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6852



Piwa: 275/161
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 19:38   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



Krzyhoo napisał/a:
OK, bardzo dziękiuję, w weekend będę rozkręcał i podnosił szerszenia bo w tygodniu niestety brak czasu i możliwości, oczywiście meldunek z akcji będzie
no to czekamy ;)
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Krzyhoo 
Krzyhoo


Model: A6 avant
Silnik: 2.8q
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2009
Wszystkie posty: 301



Piwa: 10/9
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 22:58   
     



Mały kroczek na razie bo się nie wyrobiłem, tylko podniosłem i odpiąłem czujnik, przeczyściłem, potraktowałem kontaktem i zobaczę rano w drodze do studia, a nóż widelec ;-)
_________________
Ścisk
--------------------------------
www.HouseOfRetouching.com
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
S3Monster 



Model: 8L
Silnik: BAM
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback
Wiek: 36
Dołączył: 25 Kwi 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: Poznań
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2012 11:07   
     



Podpinam się do tematu , mam ten sam problem tylko że u mnie nie działa prędkościomierz a wskaźnik paliwa tez świruje , mam audi a3/s3 i nie jestem pewien jakiej firmy są zegary ponieważ z a3 w tym aucie zostały chyba tylko szyby , stawiam że ma to coś wspólnego ze skrzynia biegów bo mam wrzuconą 6 od diesla i po wymianie sprzegla zaczął mi świrowac i dziwnie zrywa jak odpuszczam gaz , gdy działa prędkościomierz odpuszcza lekko
_________________
Hejters gonna hejt.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB LPG
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 92 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6852



Piwa: 275/161
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2012 12:08   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



S3Monster napisał/a:
Podpinam się do tematu , mam ten sam problem tylko że u mnie nie działa prędkościomierz a wskaźnik paliwa tez świruje , mam audi a3/s3 i nie jestem pewien jakiej firmy są zegary ponieważ z a3 w tym aucie zostały chyba tylko szyby , stawiam że ma to coś wspólnego ze skrzynia biegów bo mam wrzuconą 6 od diesla i po wymianie sprzegla zaczął mi świrowac i dziwnie zrywa jak odpuszczam gaz , gdy działa prędkościomierz odpuszcza lekko
najpierw zrób test elementów wykonwczych zegarów i sprawdz ewentualne błedy sterownika aby wykluczyc usterke usterke samych zegarów
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
S3Monster 



Model: 8L
Silnik: BAM
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback
Wiek: 36
Dołączył: 25 Kwi 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: Poznań
Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 12:34   
     



Ok , wiec u mnie padl predkosciomierz od skrzyni biegow , kosz to okolo 250 zl za nowke bo dostac to na allegro jest praktycznie cudem :/
_________________
Hejters gonna hejt.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elektryka i elektronika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [100 S4 AAN] Nie działa AC/BC
S4owner Elektryka i elektronika 1 Nie 01 Wrz, 2013 11:57
Adi202
Brak nowych postów [A8 D2] Nie działa TV
Navi +
papajec Pozostałe tematy 5 Nie 23 Mar, 2014 14:07
Adi202
Brak nowych postów [A8 4,2Q] Parktronic nie działa
wbruti Elektryka i elektronika 3 Czw 18 Cze, 2009 23:40
wbruti
Brak nowych postów [A6/S6 C5 4.2 quattro] nie działa ABS
Adam Stryjecki Układ hamulcowy 3 Czw 23 Wrz, 2010 18:04
Adi202
Brak nowych postów Czy działa bose z Rns-e
julio4350 Car Audio 5 Sob 20 Lis, 2010 14:29
Adi202



[ Twoje IP to: 44.211.117.197, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności