|
Przesunięty przez: roger110 Nie 14 Mar, 2010 01:44 |
[A6 c4 2.8 97rok] problem zacinajacych się prawych drzwi |
Autor |
Wiadomość |
wojtas255

Model: A6 C4
Silnik: 2.8 ACK
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant

Postawił 4 piw(a) Skąd: Radom
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 18:39 Re: [A6 c4 2.8 97rok] problem zacinajacych się prawych drzwi
|
|
|
wojtas255 napisał/a: | Witam serdecznie
No i znowu pojawiły sie mrozy i zaczyna sie mój odwieczny problemik z przednimi drzwiami od pasazera. Otóż w czym rzecz:
Jak tylko zrobi sie troszke zimnej ( np tak jak dzis było u mnie w radomiu - kolo -6C) prawe przednie drzwi nie daja sie otworzyc od zewnatrz. Trzeba otwierac je od wewnatrz. Problem mija jak temperatura podskoczy:)
W lecie rozebrane były całe drzwi , przesmarowane i powiem szczerze, ze myslałem o problemie w czasie przeszłym a tu takie cos......
jesli ktos ma jakies pomysły proszę pisac
pozdrawiam
aaaaaa i jeszcze jedna rzecz:
kodował ktoś pilota ( nie kluczyk-scyzoryk) samego pilota do A6 C4 ? po wymianie aku? |
Ciekawa sprawa z tymi drzwiami. Szczególnie jeżeli kołek podnosi się do góry. Będziesz musiał zdemontować tapicerkę i sprawdzić czy cięgno klamki nie jest przestawione (rozregulowane)
Jeżeli kołek nie podnosi sie do końca, to sprawdź siłownik c.z.
Pilota programuje się w bardzo prosty sposób. Jednym kluczem załączasz zapłon, drugim z funkcją pilota zamykasz drzwi po stronie np kierowcy i naciskasz na klawisz otwórz w pilocie.
P.S.
PW przychodzi z lekkim opóźnieniem.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
wojtas255

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 20:57 Re: [A6 c4 2.8 97rok] problem zacinajacych się prawych drzwi
|
|
|
wojtas255 napisał/a: |
A z tym kluczykiem to myślałem że to oryginał bo na tylnej sciance pilota była ta "wrona" z symbolu Bundestagu i takie skojarzenie ..... |
To jakaś nowość. Homologacja na zwykłym kluczyku? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
wojtas255

|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 10:28
|
|
|
no własie - tez mnie to zdziwiło....
Ale pewnie cosik tm było zakombinowane bo te roczniki miałły chyba juz te pilociki-scyzoryki a w najgorszym wypadku sterowane podczerwienia ..... Ano takie zycie...
A zastanawiam sie nad jednym : czy mozna by było dorobic do mego autka taki scyzoryk? |
_________________ A6 C4 2.8 Avant --> i wszystko w temacie |
Ostatnio zmieniony przez wojtas255 Nie 13 Gru, 2009 10:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 11:45
|
|
|
wojtas255 napisał/a: | A zastanawiam sie nad jednym : czy mozna by było dorobic do mego autka taki scyzoryk? | z tego co wiem to można musiałbyś tylko zakodować scyzoryka |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
wojtas255

|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 11:54
|
|
|
Pasiak napisał/a: | wojtas255 napisał/a: | A zastanawiam sie nad jednym : czy mozna by było dorobic do mego autka taki scyzoryk? | z tego co wiem to można musiałbyś tylko zakodować scyzoryka |
A duzo z tym roboty? Bo jesli nie jest to jakies ogromne przedsiewziecie , to z chęcia bym cosik takiego zrobił sobie .... Tylko sęk w tym, ze nie wiem co i jak..... Nie mam programowanego kluczyka jak to jest w przypadku nowszych modeli..... |
_________________ A6 C4 2.8 Avant --> i wszystko w temacie |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 12:06
|
|
|
wojtas255 napisał/a: | Pasiak napisał/a: | wojtas255 napisał/a: | A zastanawiam sie nad jednym : czy mozna by było dorobic do mego autka taki scyzoryk? | z tego co wiem to można musiałbyś tylko zakodować scyzoryka |
A duzo z tym roboty? Bo jesli nie jest to jakies ogromne przedsiewziecie , to z chęcia bym cosik takiego zrobił sobie .... Tylko sęk w tym, ze nie wiem co i jak..... Nie mam programowanego kluczyka jak to jest w przypadku nowszych modeli..... | musimy poczekać na opinie naszego EKSPERTA Adi202 |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 12:23
|
|
|
Kluczyki tzw scyzoryk były na wyposażeniu w modelach C5. W modelach C4 1997r i na początku produkcji C5 montowane były kluczyki z pilotem na fale radiowe, lecz miały one kształt normalnego klucza dokładnie taki jak na obrazku
Aby dorobić sobie taki kluczyk scyzoryk - chodzi oczywiście o kombinację na oryginalnych podzespołach potrzeba kluczyk z funkcją pilota oraz pompkę centralnego zamka z odbiornikiem fal radiowych. Reszta jak fiolka immo czy grot, to szczegół.
pzdr |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |