Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
100 C4 - problem z podlączeniem halogenów p.mgłowych.
Autor Wiadomość
falko29 


Dołączył: 08 Lis 2010
Wszystkie posty: 147



Postawił 3 piw(a)
Skąd: Żory, Sari, Sohrau
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 14:08   100 C4 - problem z podlączeniem halogenów p.mgłowych.
     



Witam
Posiadam w swojej setce, reflektory z A6 C4, więc soczewkowe wraz z halogenami.
Podpięte mam mijania, oraz długie i pozycyjne.

Wszystko gra fajnie, lecz nie mam po stronie pasażera, nigdzie wiązki od halogenów (kiedyś były w zderzaku, ale poprzedni właściciel wyrzucił...)
A po stronie kierowcy posiadam wiazkę halogenów, ale bez wtyczki, wtyczkę posiadam, bo znalazłem ją w schowku :shock: (3 otwory taka czarno fioletowa, z resztkami kabli )

Co ciekawego w wiązce mam kable bodaj,brązowy , chyba pomrańczowy z zielonym paskiem? oraz chyba fioletowy z czarnym paskiem ?
Teraz nie mogę sobie rpzypomnieć. W każdym bądź razie, do tego kabla czarno fioletowego wpięty jest + (PLUS) od pompki spryskiwacza ???????? :shock:
Nie mam pojęcia jak to wszystko działa, w każdym bądź razie, pompka spryskiwacza, ma normalnie minus z masy, plus ma po przewodzie ktory powinien iść do halogenu.....
Nie mam pojęcia jaką to ma do siebie zależność, ale po odpięciu kabla od pompki i podłaczenie na próbę żarówki do tej wiazki, zadna kombinacja nie daje skutku, wiec brak zasilania przy właczonych światłach, a na konsoli wciśniety przycisk halogenu... Wychodzi na to, że żarówka zaświeciłaby w momencie, kiedy pociągnałbym do siebie dźwignię wycieraczek.....

Jakieś pomysły? :D
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13337



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 17:46   Re: 100 C4 - problem z podlączeniem halogenów p.mgłowych.
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



falko29 napisał/a:
Witam
Posiadam w swojej setce, reflektory z A6 C4, więc soczewkowe wraz z halogenami.
Podpięte mam mijania, oraz długie i pozycyjne.

Wszystko gra fajnie, lecz nie mam po stronie pasażera, nigdzie wiązki od halogenów (kiedyś były w zderzaku, ale poprzedni właściciel wyrzucił...)
A po stronie kierowcy posiadam wiazkę halogenów, ale bez wtyczki, wtyczkę posiadam, bo znalazłem ją w schowku :shock: (3 otwory taka czarno fioletowa, z resztkami kabli )

Co ciekawego w wiązce mam kable bodaj,brązowy , chyba pomrańczowy z zielonym paskiem? oraz chyba fioletowy z czarnym paskiem ?
Teraz nie mogę sobie rpzypomnieć. W każdym bądź razie, do tego kabla czarno fioletowego wpięty jest + (PLUS) od pompki spryskiwacza ???????? :shock:
Nie mam pojęcia jak to wszystko działa, w każdym bądź razie, pompka spryskiwacza, ma normalnie minus z masy, plus ma po przewodzie ktory powinien iść do halogenu.....
Nie mam pojęcia jaką to ma do siebie zależność, ale po odpięciu kabla od pompki i podłaczenie na próbę żarówki do tej wiazki, zadna kombinacja nie daje skutku, wiec brak zasilania przy właczonych światłach, a na konsoli wciśniety przycisk halogenu... Wychodzi na to, że żarówka zaświeciłaby w momencie, kiedy pociągnałbym do siebie dźwignię wycieraczek.....

Jakieś pomysły? :D

Podłącz się pod drugi reflektor. Zasilanie huliganów tak czy siak jest wspólne dla dwóch stron.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
falko29 


Dołączył: 08 Lis 2010
Wszystkie posty: 147



Postawił 3 piw(a)
Skąd: Żory, Sari, Sohrau
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 18:48   
     



Nie kumam dlaczego plus z halogenu zasila mi plus w pompce spryskiwacza???
i co najlepsze, owy plus nie działa, po naciśnieciu na konsoli guzika halogenów
tylko działa po pociagnieciu dźwigni wycieraczek.

wiazkę mam tylko z jednej strony.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13337



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:37   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



falko29 napisał/a:
Nie kumam dlaczego plus z halogenu zasila mi plus w pompce spryskiwacza???
i co najlepsze, owy plus nie działa, po naciśnieciu na konsoli guzika halogenów
tylko działa po pociagnieciu dźwigni wycieraczek.

wiazkę mam tylko z jednej strony.

Nikt nie sądzi, że to jest oryginalne połączenie. Ktoś wcześniej miał "film" i sobie tak zrobił. Oryginalnie Audi 100 halogeny ma w zderzaku. Jeżeli brakuje Ci zasilania halogenu z jednej strony, to wystarczy rozdzielić napięcie z przewodu (białego z żółtym paskiem bo to są kolory przewodu od halogenów) na dwie strony i po kłopocie. Co do pompki, to jak dobrze pamiętam kolor przewodu powinien być właśnie taki jaki masz czarny z fioletowym paskiem i wówczas problem będzie w instalacji wewnątrz samochodu.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elektryka i elektronika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: 100 lat Audi
16 lipca 2009
krzysiekg65 Tylko prawdziwe samochody.. 0 Sob 23 Maj, 2009 10:12
krzysiekg65
Brak nowych postów Przyklejony: Ikony AC Audi 80, 90, 100, 200, V8, A6
krótki opis ikon
Adi202 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 2 Sro 13 Cze, 2018 11:59
altis
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3 8P] Światła DZIENNE z HALOGENÓW- ...
PROBLEM JEST TAKI ŻE ŚWIECĄ MI PRZEDN...
szybkos Elektryka i elektronika 11 Sro 07 Mar, 2012 08:51
Pasiak
Brak nowych postów 100 C3 - problem z szyberdachem.
LucaGda Pytajnik, czyli zielono mi ;) 4 Pon 27 Sie, 2018 00:11
LucaGda
Brak nowych postów [100 C4 2.3 AAR-LPG ] problem na Pb
swistak23 Elementy silnika 8 Sob 04 Lut, 2012 17:57
Adi202



[ Twoje IP to: 3.209.80.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności