|
A6 C5 - świszczący wentylator klimy |
Autor |
Wiadomość |
eleszet
..................
Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655
Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 00:29 A6 C5 - świszczący wentylator klimy
|
|
|
Dobija mnie głos jaki wydobywa się podczas pracy owego wentylatora. Wyciągnąłem go, przedmuchałem i zalałem smarowidłem ale niestety nie pomogło. Czy jest to usterka która zdarza się częściej i może wiecie co może w tym wentylku siedzieć? Nie wiem czy muszę zakupić nowy/używany czy może uda się to naprawić. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 01:03
|
|
|
Panewki zatarte? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 08:59
|
|
|
Czy to się naprawia czy już wentylator do wymiany? Druga sprawa czy stało by się coś gdybym go wypiął? Do momentu zakupu/wymiany - tak głośno myślę. Logika podpowiada że działa on jak działa AC. A tu się zdziwiłem bo włącza się on nawet jak klima nie działa... Dlatego pytam. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 17:33
|
|
|
Przy obecnie panujących temperaturach nic się nie stanie jak go odłaczysz. Ja bym go jednak zostawił. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 21:34
|
|
|
Zatem idzie to jakoś naprawić czy już zakup? Doradzisz mi Kolego jakąś firmę? Może masz na stanie coś takiego? |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 23:12
|
|
|
Kup nowy niekoniecznie oryginalny. |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 23:22
|
|
|
Od Ciebie nie zakupię? |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 23:28
|
|
|
Ja nie prowadzę handlu tylko usługi - naprawy. Jeżeli potrzebuję nową część, to wykonuję telefon do przyjaciela i w ten sam ewentualnie na drugi dzień to mam. |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012 23:53
|
|
|
Wszystko jasne. No to dziękuję za poradę - skorzystam i dam znać co z tego wyszło
[ Dodano: Pią 30 Lis, 2012 09:18 ]
A więc tak. Z ciekawości rozebrałem mój wentylator (nie można od razu dawać za wygraną:) ) ale jak zobaczyłem co się w środku dzieje to...
...to na tym skończyło się to moje nie dawanie za wygraną
Szczotki miały po dwa milimetry. Komutator wyglądał jak zgryz wielbłąda. A łożyska przestały się tak nazywać. Zatem decyzja o zakupie nowego zapadła zgodnie z resztą z radą Adiego. Zadzwoniłem do sklepu i był chiński chinol za 140 zł i niemiecki chinol za 250 zł (FEBI). Wybrałem FEBI. Założyłem wczoraj w nocy i lata aż miło. Jedyne co to przy gaszeniu auta słychać jego trochę głośniejszą pracę. Ale skoro był 4 razy tańszy niż w ASO to nie przeszkadza mi lekko głośniejsza praca. Nie jest to uciążliwe. Wiele osób narzeka na drgania auta od chińskich zamienników - mi się upiekło. Polecam FEBI z całego serca.
Pozdrowienia dla wszystkich z ATT! |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 3.238.202.29, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |