|
Audi A3 8L - rozładowuje akumulator |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 06 Gru, 2017 16:26 Audi A3 8L - rozładowuje akumulator
|
|
|
Witam,
Od dłuższego czasu miałem problem z akumulatorem, który rozładowywał się co 2-3dni..
Przełożyłem akumulator z ojca samochodu, z którym de facto nie miał problemów w swoim Audi.
Niestety po 2-3dniach stało się to samo. Pierwsze co zrobiłem sprawdziłem pobór prądu na postoju, ku zaskoczeniu 0A, 0mA, dopiero jakieś mikro ampery się pojawiły.
Co może być zatem przyczyną? Fakt faktem oba akumulatory doładowałem prostownikiem jednak sądzę, ze one tak czy owak nie będą trzymały pojemności.
Samochód to Audi A3 8L rocznik 2001 silnik 1.8T plus gaz |
|
|
|
|
 |
luki1980x
0000

Model: A4 B6
Silnik: 1,8T AMB
Zasilanie: BENZYNA
Nadwozie: SEDAN

Postawił 2 piw(a) Skąd: BOLESŁAWIEC
|
Wysłany: Sro 06 Gru, 2017 18:00
|
|
|
a jak z ładowaniem? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 06 Gru, 2017 23:20
|
|
|
Prostownik ładuje akumulator na "full" |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017 09:33
|
|
|
Ładowaniem alternatora |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 11 Gru, 2017 14:30
|
|
|
14,39V |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2017 10:52 Re: Audi A3 8L - rozładowuje akumulator
|
|
|
copperhead90 napisał/a: |
dopiero jakieś mikro ampery się pojawiły.
|
Mikro ampery? Dopuszczalny pobór prądu na postoju to 30mA. Jeżeli pobór mierzony jest w mikro amperach, to wszystko jest OK. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |