|
|
[B4 2,0 ABK] Jakie świece? |
| Autor |
Wiadomość |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 1974

Piwa: 62/54 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Sob 09 Lip, 2011 13:02 [B4 2,0 ABK] Jakie świece?
|
|
|
Witam. Nadszedł czas wymienić świece. Dziś kupiłem nowe NGK jednoelektr., gdyż do LPG takie będą lepsze, tak mi polecił mechanior. Problem w tym, że do mojego silnika sygnowane są 3 elektr..Więc te które kupiłem (22 zeta za kpl) podobno są do poloneza. Gwint i cała reszta pasują. Pewnie będa hulać ale...jak długo?
Dlatego mam pytanie czy wymieniać czy polecacie jakieś inne? Dodam, że silnik 2,0 ABK, LPG II gen.. |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 09 Lip, 2011 15:36 Re: [B4 2,0 ABK] Jakie świece?
|
|
|
| Sergio napisał/a: | Witam. Nadszedł czas wymienić świece. Dziś kupiłem nowe NGK jednoelektr., gdyż do LPG takie będą lepsze, tak mi polecił mechanior. Problem w tym, że do mojego silnika sygnowane są 3 elektr..Więc te które kupiłem (22 zeta za kpl) podobno są do poloneza. Gwint i cała reszta pasują. Pewnie będa hulać ale...jak długo?
Dlatego mam pytanie czy wymieniać czy polecacie jakieś inne? Dodam, że silnik 2,0 ABK, LPG II gen.. | im więcej elektrod tym lepsza iskra, im lepsza iskra, tym lepsze spalanie.... jednoelektrodówki są dobre ale do poloneza, ja bym Ci to odradzał. Lepiej zainwestować raz a dobrze i kupić BOSCHowskie trójelektrodowe. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
Sergio

Model: B4
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 1974

Piwa: 62/54 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Sob 09 Lip, 2011 15:59 Re: [B4 2,0 ABK] Jakie świece?
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | Sergio napisał/a: | Witam. Nadszedł czas wymienić świece. Dziś kupiłem nowe NGK jednoelektr., gdyż do LPG takie będą lepsze, tak mi polecił mechanior. Problem w tym, że do mojego silnika sygnowane są 3 elektr..Więc te które kupiłem (22 zeta za kpl) podobno są do poloneza. Gwint i cała reszta pasują. Pewnie będa hulać ale...jak długo?
Dlatego mam pytanie czy wymieniać czy polecacie jakieś inne? Dodam, że silnik 2,0 ABK, LPG II gen.. | im więcej elektrod tym lepsza iskra, im lepsza iskra, tym lepsze spalanie.... jednoelektrodówki są dobre ale do poloneza, ja bym Ci to odradzał. Lepiej zainwestować raz a dobrze i kupić BOSCHowskie trójelektrodowe. |
Nigdy specjalnie nie oszczędzałem na częściach do audi i nie zamierzam. Przy zakupie kierowałem się raczej poradą mechanika i kilku innych osób które twierdzą, że przy instal LPG lepiej sprawdza sie swieca 1-elektr.. Różnica 60 zeta( bo tyle przy NGK) nie ma większego znaczenia bo to niewielkie pieniądze. Ważna żeby było OK z
Dodam, że obecnie jeżdże też na 1-elektr (francuskie) tylko że BPR6E, a te które kupiłem to japońskie BP6E. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |