|
Audi A4 B5 - dołożenie FIS-a - zmiana licznika na VDO? |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 2014 12:59
|
|
|
W przypadku braku odpowiedniego sprzętu prościej jest odczytać oryginalny pin ze sterownika silnika. Analizując wsady które wysłałeś mam delikatnie pisząc mętlik w głowie, bo nie wiem który jest z oryginalnych zegarów a który z nowych. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 2014 15:09
|
|
|
Plik rar o nazwie odczyt to z mojego licznika to co udało się zczytać eeprom i imo. nic więcej nie idzie zrobić. Dodam, że licznik można powiedzieć umarł nic nie wyświetla na nim. A te drugie pliki które dołączyłem to wsady które otrzymałem z innego licznika nie mojego. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 2014 16:37
|
|
|
A gdzie jest zawartość kupionych zegarów? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 2014 17:43
|
|
|
kupionych nie zczytywalem. 8D0 920 980 A posiada taki numer na wymianę. Anglik licznik. Jak potrzebny to postaram się zczytać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Gru, 2014 17:50
|
|
|
| grochu8 napisał/a: | | kupionych nie zczytywalem. 8D0 920 980 A posiada taki numer na wymianę. Anglik licznik. Jak potrzebny to postaram się zczytać. |
Zrób odczyt tego licznika i sterownika silnika.
EDIT
Te zegary są od benzyny... |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 11:07
|
|
|
| Cytat: | | A może jak niedaleko mieszkasz ty byś się tym zajął? |
Chciał bym mieć do Niego tak blisko... Ja mam około 2,5-3 godzin drogi
Nie masz co się zastanawiać. Chwila drogi i masz zrobione porządnie i nie wracasz do tematu. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 11:30
|
|
|
U mnie obecnie czasu brak. |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Pią 26 Gru, 2014 12:15
|
|
|
W sensie do Ciebie po wcześniejszym uzgodnieniu via PW
"Przed wyjazdem skontaktuj się z Adim "forumowym farmaceutą" gdyż każdy wyjazd niewłaściwie zaplanowany może zagrażać samochodowemu zdrowiu.
PS Jak ja do Ciebie przyjechałem też czekałem - trzeba swoje odstać jak zależy |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 11:06
|
|
|
a jaka lokalizacja Adiego jest? Czas kiedyś się znajdzie. Pół godzinki na wgranie wsadów. Resztę porobię sam podkładam manetki i kabelki położę. Już trochę jeżdżę na braku licznika więc mogę cierpliwe poczekać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 11:23
|
|
|
| grochu8 napisał/a: | | więc mogę cierpliwe poczekać. |
Słowo "cierpliwie" jest w tym przypadku na miejscu - za jakieś 3 tygodnie. Temat nie jest skomplikowany, a Ty masz do mnie jakieś 70km jeżeli jesteś z Iowa woj. lubuskie. Dlatego sądzę, że szybciej, prościej i taniej będzie jak wyciągniesz pin ze sterownika silnika i nowych zegarów aby przeprowadzić adaptację Immo.
O przepisaniu wsadów zapomnij jezeli jest to VDO. Dodatkowo zegary o których mowa pochodzą od benzynowego Audi i są wyskalowane w milach. Nie wiem jak chcesz to ogarnąć. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 17:20
|
|
|
Mogę poczekać 3 tygodnie i poszukać odpowiedniego licznika jaki. Jaki wskażesz abym szukał aby zrobić to co należy. Więc myślę, że w 3 tygodnie coś znajdę innego zamiast tego licznika. 70 km to nie jest daleko. Dokładnie taka lokalizacja jaką podałeś jestem. Te zegary mogę oddać w każdej chwili. Z silnika takie coś odczytało mi się. Czy dobrze nie mam pojęcia zamieszam plik. To najlepiej jaki licznik będzie znaleźć aby to poskładać do kupy? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 17:48
|
|
|
| grochu8 napisał/a: | | Mogę poczekać 3 tygodnie i poszukać odpowiedniego licznika jaki. Jaki wskażesz abym szukał aby zrobić to co należy. Więc myślę, że w 3 tygodnie coś znajdę innego zamiast tego licznika. 70 km to nie jest daleko. Dokładnie taka lokalizacja jaką podałeś jestem. Te zegary mogę oddać w każdej chwili. Z silnika takie coś odczytało mi się. Czy dobrze nie mam pojęcia zamieszam plik. To najlepiej jaki licznik będzie znaleźć aby to poskładać do kupy? |
W tym sterowniku jet immo 2 generacji. Sądziłem, że będzie to już 3 generacja. Tak więc wystarczy tylko skombinować odpowiednie zegary i odczytać tylko z nich pin. Do tego potrzebny będzie VIN. Na podstawie VINu będzie można stwierdzić który to dokładnie model i jakie zegary podejdą. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 19:23
|
|
|
To w załączniku informacje o pojeździe może coś okaże się pomocne. To będę czekać na info czego mam szukać jakiego licznika.
WAU********9711 numer VIN
Adi napisz na PW nie mogę wysłać VINU Tobie bo masz PW zblokowane. |
| Ostatnio zmieniony przez grochu8 Nie 28 Gru, 2014 10:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 22:48
|
|
|
Podaj Adiemu VIN w PW a ten na forum wygwiazdkuj, bo szkoda żeby po internetach Twój VIN hasał... |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2014 12:09
|
|
|
PW mam zablokowane ze względów czasowych. Pisz na emila. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|