|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 19:35 |
[C4 2.0 E] Czy licznik z disla będzie pasował do benzyniaka? |
Autor |
Wiadomość |
cukier

Model: C4
Silnik: 2.0 E
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Radom
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 12:31 [C4 2.0 E] Czy licznik z disla będzie pasował do benzyniaka?
|
|
|
Jak w temacie czy wie ktoś czy będzie pasował sam prędkościomierz z licznikiem kilometrów bez przeróbek itp. |
_________________ Wreszcie C4 |
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468

Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 13:17
|
|
|
z tego co się orientuję to jest to możliwe bo już takie kombinacje widziałem. Teraz tylko nie wiem czy nie trzeba będzie przerobić wtyczek i uchwytów. |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 13:33 Re: Czy licznik z disla będzie pasował do benzyniaka?
|
|
|
cukier napisał/a: | Jak w temacie czy wie ktoś czy będzie pasował sam prędkościomierz z licznikiem kilometrów bez przeróbek itp. |
Będzie pasować. Różnica jest tylko w wyskalowaniu km/h.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
cukier

|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 13:35
|
|
|
Ok czyli mogę brać obydwa są wyskalowane do 240 km/h |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 18:09
|
|
|
cukier napisał/a: | Ok czyli mogę brać obydwa są wyskalowane do 240 km/h |
Każdy diesel jest wyskalowany do 240km/h. Benzynowe tacho jest wyskalowane 220, 260 i 280km/h |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
cukier

|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 18:13
|
|
|
Aha czyli ja już mam wymieniany od disla??? Bo mam do 240 km\h To w takim razie do mojego silnika do ilu powinien być wyskalowany? Jak założę inaczej wyskalowany to licznik będzie przekłamywał? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 18:29
|
|
|
cukier napisał/a: | Aha czyli ja już mam wymieniany od disla??? Bo mam do 240 km\h To w takim razie do mojego silnika do ilu powinien być wyskalowany? Jak założę inaczej wyskalowany to licznik będzie przekłamywał? |
Nie będzie przekłamywać. Prędkościomierz zlicza tylko impulsy z czujnika przy skrzyni. Jeżeli założysz 280 to będzie również wzorcowo. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): cukier |
 |
cukier

|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 19:20
|
|
|
Ok dziękował o to mi chodziło.
Ten co ma kolega na sprzedaż jest inny płytkę ma od spodu a mój ma z boku. Tak to piny i miejsce na śruby ma chyba w tym samym miejscu. Daje foto. Pierwsze 3 zdjęcia przedstawiają licznik do kupienia dwa ostatnie mój (niestety nie mam zdjęć całego).
[ Dodano: Wto 06 Gru, 2011 18:00 ]
Czyli nikt nie wie ? |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |