Pakuj zegary. Ja o mały włos też u Adiego nie robiłem ale się okazało że auto sprzedałem ale jak miał bym gdzieś robić to chyba najlepiej jest zapłacić komuś kto ma pojęcie i też komuś komu możesz ufać. Bo tacy z allegro to (z resztą po co się rozpisywać).
Odpowiedz do tematu
Źle odczytany eeprom.
Odpowiedz do tematu
Spójrz na swój post ostatni a później pójdź wzrokiem o jeden wyżej i znajdziesz odpowiedź na wszystkie swoje problemy
Pakuj zegary. Ja o mały włos też u Adiego nie robiłem ale się okazało że auto sprzedałem ale jak miał bym gdzieś robić to chyba najlepiej jest zapłacić komuś kto ma pojęcie i też komuś komu możesz ufać. Bo tacy z allegro to (z resztą po co się rozpisywać).
Pakuj zegary. Ja o mały włos też u Adiego nie robiłem ale się okazało że auto sprzedałem ale jak miał bym gdzieś robić to chyba najlepiej jest zapłacić komuś kto ma pojęcie i też komuś komu możesz ufać. Bo tacy z allegro to (z resztą po co się rozpisywać).Coś nie tak ze wskaźnikiem temp. oleju.
Wina po stronie licznika, na odesłanym było OK.
Miał ktoś coś takiego?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2014 15:40 ]
Miałem tego nie pisać ,aby nie zniechęcać, ale drugie zegarki odesłane.
Czekam na następne
Dlaczego nikt nie sprawdza przed wysyłką.
[ Dodano: Pią 27 Cze, 2014 17:05 ]
Z licznikiem koniec roboty, no jeszcze rezerwa płynu spryskiwaczy.
Wersja finalna z pomalowanymi wskazówkami od Paska B5 FL.
Fajnie świecą w nocy, cienkie kreski.
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Pierwszy wadliwy licznik był w wersji EU.
Skopiowany z niego wsad pasuje do wszystkich angoli z elektronicznym wyświetlaczem i sześcioma zegarami VDO.
Sprawdzone organoleptycznie.
Po korekcie przebiegu licznika trzeba odłączyć napięcie na chwilkę.
Myślę, że z tych kilku postów ,powstał mały tutorial.
[ Dodano: Pon 30 Cze, 2014 20:26 ]
Adi202, pamiętasz w którym miejscy są "zwarte" lewe-tylne drzwi z resztą???
Mam prawy-przód prawy-tył.
Od krańcówki wychodzą brążowo/zielony oraz brązowo/czerwony.
Gdzie zamienia się w brązowo/biały?
Wina po stronie licznika, na odesłanym było OK.
Miał ktoś coś takiego?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2014 15:40 ]
Miałem tego nie pisać ,aby nie zniechęcać, ale drugie zegarki odesłane.
Czekam na następne
Dlaczego nikt nie sprawdza przed wysyłką.
[ Dodano: Pią 27 Cze, 2014 17:05 ]
Z licznikiem koniec roboty, no jeszcze rezerwa płynu spryskiwaczy.
Wersja finalna z pomalowanymi wskazówkami od Paska B5 FL.
Fajnie świecą w nocy, cienkie kreski.
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Pierwszy wadliwy licznik był w wersji EU.
Skopiowany z niego wsad pasuje do wszystkich angoli z elektronicznym wyświetlaczem i sześcioma zegarami VDO.
Sprawdzone organoleptycznie.
Po korekcie przebiegu licznika trzeba odłączyć napięcie na chwilkę.
Myślę, że z tych kilku postów ,powstał mały tutorial.
[ Dodano: Pon 30 Cze, 2014 20:26 ]
Adi202, pamiętasz w którym miejscy są "zwarte" lewe-tylne drzwi z resztą???
Mam prawy-przód prawy-tył.
Od krańcówki wychodzą brążowo/zielony oraz brązowo/czerwony.
Gdzie zamienia się w brązowo/biały?
Witam
Moje pytanie brzmi:
Czy mogę włożyć licznik VDO pełen fis z anglika, obecnie posiadam jeagera pół fis. Czy uda się go zaprogramować i uruchomić IMO. Bo nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi ani nie doczytałem się. Byłem pytać elektronika i powiedział mi, że jeżeli mam jeagera to muszę wsadzić jeagera o tych samych numerach licznika nie może być inny. Czy tak jest czy mogę wsadzić inny o innych numerach?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Moje pytanie brzmi:
Czy mogę włożyć licznik VDO pełen fis z anglika, obecnie posiadam jeagera pół fis. Czy uda się go zaprogramować i uruchomić IMO. Bo nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi ani nie doczytałem się. Byłem pytać elektronika i powiedział mi, że jeżeli mam jeagera to muszę wsadzić jeagera o tych samych numerach licznika nie może być inny. Czy tak jest czy mogę wsadzić inny o innych numerach?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
możesz włożyć VDO ale musiałbyś wyłączyć immo, tak czy siak przy wymianie lcznika i tak będzie potrzebna adaptacja immo. Najwazniejsze w numerze zegarów sa 3 środkowe cyfry tzn. xxx919xxx lub xxx920xxx lub xxx921xxx te cyfry muszą się u Ciebie zgadzać aby nie było problemów z adaptacją immo
To rozumiem, że jak będę miał licznik VDO ze zgadzającymi się środkowymi numerami. Wymienię wsad z licznika na oryginał który posiadam, zakoduje IMO, t wszystko będzie działać i IMO nie trzeba będzie wyłączać. I powinienem być zadowolony z nowego licznika?
VDO i MM są zamienne. Warunek jest tylko taki aby były z tego samego roku wówczas nie będzie problemów z adaptacją.
pzdr
pzdr
Udało mi się zczytać EEPROM. Mam podany tam PIN 65535 (czy taki jest poprawny?)i przebieg. Za żadne skarby nie mogę zczytać wsadu z licznika. Zero reakcji z niego jest. Za bardzo już wysiadł, uszkodził się. Czy ktoś może posiada wsad do licznika o numerach 8D0920900.?
| grochu8 napisał/a: |
| Udało mi się zczytać EEPROM. Mam podany tam PIN 65535 (czy taki jest poprawny?)i przebieg. Za żadne skarby nie mogę zczytać wsadu z licznika. Zero reakcji z niego jest. Za bardzo już wysiadł, uszkodził się. Czy ktoś może posiada wsad do licznika o numerach 8D0920900.? |
Źle odczytany eeprom.
To załączam to co udało mi się zczytać. Za każdym razem pokazuje mi takowy PIN.
http://www.4shared.com/rar/0L0KSQVCba/odczyt.html
http://www.4shared.com/rar/0L0KSQVCba/odczyt.html
Ostatnio zmieniony przez grochu8 Sro 24 Gru, 2014 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Dodaj plik jako załącznik do tematu.
Byłem u kolegi i tak samo nie może odczytać wsadu z licznika i pokazuje mu z eepromu taki sam kod coś chyba uwalone jest. Dostałem wsad o tych samych numerach. Czy jak wgram ten co otrzymałem będzie działać wtedy licznik i zakoduję klucze używając PINU z nowego wsadu? umieszczam wsad co otrzymałem (bez pinu) i post wcześniej to co mi wydobyto jest.
Wgrywając inny wsad na 95% uwalisz zegary. Spróbować możesz - masz 5%, że zadziała.
Rozmiar pliku jak najbardziej OK, ale adresy odczytu nie te.
To już nie wiem co począć aby dobrze zgrać i wgrać do licznika z anglika? Co poradzisz Adi? A może jak niedaleko mieszkasz ty byś się tym zajął? Jakieś pomysły sugestie?
Odpowiedz do tematu