Spójrz na swój post ostatni a później pójdź wzrokiem o jeden wyżej i znajdziesz odpowiedź na wszystkie swoje problemy Pakuj zegary. Ja o mały włos też u Adiego nie robiłem ale się okazało że auto sprzedałem ale jak miał bym gdzieś robić to chyba najlepiej jest zapłacić komuś kto ma pojęcie i też komuś komu możesz ufać. Bo tacy z allegro to (z resztą po co się rozpisywać).
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
Coś nie tak ze wskaźnikiem temp. oleju.
Wina po stronie licznika, na odesłanym było OK.
Miał ktoś coś takiego?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2014 15:40 ]
Miałem tego nie pisać ,aby nie zniechęcać, ale drugie zegarki odesłane.
Czekam na następne
Dlaczego nikt nie sprawdza przed wysyłką.
[ Dodano: Pią 27 Cze, 2014 17:05 ]
Z licznikiem koniec roboty, no jeszcze rezerwa płynu spryskiwaczy.
Wersja finalna z pomalowanymi wskazówkami od Paska B5 FL.
Fajnie świecą w nocy, cienkie kreski.
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
Pierwszy wadliwy licznik był w wersji EU.
Skopiowany z niego wsad pasuje do wszystkich angoli z elektronicznym wyświetlaczem i sześcioma zegarami VDO.
Sprawdzone organoleptycznie.
Po korekcie przebiegu licznika trzeba odłączyć napięcie na chwilkę.
Myślę, że z tych kilku postów ,powstał mały tutorial.
[ Dodano: Pon 30 Cze, 2014 20:26 ] Adi202, pamiętasz w którym miejscy są "zwarte" lewe-tylne drzwi z resztą???
Mam prawy-przód prawy-tył.
Od krańcówki wychodzą brążowo/zielony oraz brązowo/czerwony.
Gdzie zamienia się w brązowo/biały?
Czy mogę włożyć licznik VDO pełen fis z anglika, obecnie posiadam jeagera pół fis. Czy uda się go zaprogramować i uruchomić IMO. Bo nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi ani nie doczytałem się. Byłem pytać elektronika i powiedział mi, że jeżeli mam jeagera to muszę wsadzić jeagera o tych samych numerach licznika nie może być inny. Czy tak jest czy mogę wsadzić inny o innych numerach?
możesz włożyć VDO ale musiałbyś wyłączyć immo, tak czy siak przy wymianie lcznika i tak będzie potrzebna adaptacja immo. Najwazniejsze w numerze zegarów sa 3 środkowe cyfry tzn. xxx919xxx lub xxx920xxx lub xxx921xxx te cyfry muszą się u Ciebie zgadzać aby nie było problemów z adaptacją immo
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
To rozumiem, że jak będę miał licznik VDO ze zgadzającymi się środkowymi numerami. Wymienię wsad z licznika na oryginał który posiadam, zakoduje IMO, t wszystko będzie działać i IMO nie trzeba będzie wyłączać. I powinienem być zadowolony z nowego licznika?
VDO i MM są zamienne. Warunek jest tylko taki aby były z tego samego roku wówczas nie będzie problemów z adaptacją.
pzdr
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Udało mi się zczytać EEPROM. Mam podany tam PIN 65535 (czy taki jest poprawny?)i przebieg. Za żadne skarby nie mogę zczytać wsadu z licznika. Zero reakcji z niego jest. Za bardzo już wysiadł, uszkodził się. Czy ktoś może posiada wsad do licznika o numerach 8D0920900.?
Udało mi się zczytać EEPROM. Mam podany tam PIN 65535 (czy taki jest poprawny?)i przebieg. Za żadne skarby nie mogę zczytać wsadu z licznika. Zero reakcji z niego jest. Za bardzo już wysiadł, uszkodził się. Czy ktoś może posiada wsad do licznika o numerach 8D0920900.?
Źle odczytany eeprom.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Byłem u kolegi i tak samo nie może odczytać wsadu z licznika i pokazuje mu z eepromu taki sam kod coś chyba uwalone jest. Dostałem wsad o tych samych numerach. Czy jak wgram ten co otrzymałem będzie działać wtedy licznik i zakoduję klucze używając PINU z nowego wsadu? umieszczam wsad co otrzymałem (bez pinu) i post wcześniej to co mi wydobyto jest.
Wgrywając inny wsad na 95% uwalisz zegary. Spróbować możesz - masz 5%, że zadziała.
Rozmiar pliku jak najbardziej OK, ale adresy odczytu nie te.
To już nie wiem co począć aby dobrze zgrać i wgrać do licznika z anglika? Co poradzisz Adi? A może jak niedaleko mieszkasz ty byś się tym zajął? Jakieś pomysły sugestie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.