|
Przesunięty przez: roger110 Nie 14 Mar, 2010 01:28 |
[A4 1.9 TDI] Brak mocy w audi |
Autor |
Wiadomość |
Windi
Model: A4/B5
Silnik: 1.9TDI.AHU
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan
|
|
|
|
|
Guti
Model: B4
Silnik: 2.2 ABY
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Cabrio
Piwa: 12/6 Skąd: Crewe/SMY
|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010 07:58
|
|
|
jak bardzo dymi to turbina chyba nie ładuje, tez tak właśnie zauważyłem, że mi przy tych mrozach też coś dziwnie turbina się zachowuje, na wyższych obrotach wchodzi niż powinna |
Ostatnio zmieniony przez Guti Sro 27 Sty, 2010 07:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
pawcio
Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1942
Piwa: 48/5 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010 10:48
|
|
|
jak biało z tyłu, to mi wygląda jak by silnik spalał olej, tzn jak by turbina podawała olej do cylindrów |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010 14:21
|
|
|
Podobnie jak moi przedmówcy , proponuję Ci sprawdzić turbinę. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
|
|
|
|
|
|
Windi
Model: A4/B5
Silnik: 1.9TDI.AHU
Nadwozie: Sedan
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010 13:53
|
|
|
Witam ponownie teraz to juz mi rece opadaja...wczoraj wymienilem filtry oleju paliwa powiterza i olej..odpalilem zapalil normalnie pochodzil chwie zgasilem..dzis rano odpalilem ujechalem 2km samochod stanol..myslalem ze sie zapowietrzyl ale jak odkrecilem odpowietrznik i krecilem paliwo nie wyplywalo z filtra czyzby pompka co podaje paliwo do filtra padla??ale przed wymiana dostawal paliwo..paliwo w baku ok 55l dlaczego nie chce palic??
[ Dodano: Czw 28 Sty, 2010 14:22 ]
witam..a z turbino doszedlem chyba co bylo nie tak..nie wlaczala sie bo komputer jej nie zalacza bo byl wezyk pekniety ten co idzie do komputera..i cisnienie bylo za slaby by sie wlaczyla i dymic przestal..ale nie wiem napewno czy to akurat bylo przyczyna bo teraz audi padlo i nie chce odpalic tak jak napisalem wyzej..
[ Dodano: Pon 01 Lut, 2010 20:48 ]
witam..teraz juz wszystko ok..audi smiga jak trzeba..plyn wyciekl bo kolanko peklo(to ktore jest na dole w sumie jest dwa a peklo to od strony silnika co jest kolo pompy wodnej) ze starosci wymienilem i wszystko ok..dzieki za pomoc..pozdrawiam.. |
_________________ Windi.. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 17:17
|
|
|
koledzy mam krótko samochód a mianowicie nie czuć ze sie włącza turbina jest mułowate proszę pomóżcie |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 17:49
|
|
|
pilot napisał/a: | koledzy mam krótko samochód a mianowicie nie czuć ze sie włącza turbina jest mułowate proszę pomóżcie |
Podstawowym powodem może być zamulona turbina. Spróbuj ją trochę "przegonić".
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Turbodoładowanie |
|
[ Twoje IP to: 3.239.76.211, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |