|  |  |
 |
Przesunięty przez: roger110 Wto 03 Sie, 2010 07:13 |
Wymiana sprzęgiełka klimatyzacji -jak to zrobić w A6 2,5tdi |
| Autor |
Wiadomość |
Filip

Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Avant

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łagów
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 22:41 Wymiana sprzęgiełka klimatyzacji -jak to zrobić w A6 2,5tdi
|
|
|
Witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie wymiany sprzęgiełka sprężarki klimatyzacji w A6 2,5 TDI 2003.
Jaka widzę to tak że wystarczy odkręcić kilka śrubek i zdjąć ze sprężarki bez konieczności demontażu sprężarki i rozszczelniania całego układu.
Czy ktoś z was już coś takiego robił????
A może to nie sprzęgło rzęzi tylko coś poważniejszego i cała sprężarka jest do duszy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 23:18
|
|
|
Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedział. Hałas może być spowodowany wewnętrzną pracą. Części w tych rocznikach robione są z chińskiego plastiku i jak dla mnie sprężarka może być do wymiany.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
Filip

|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 23:37
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedział. Hałas może być spowodowany wewnętrzną pracą. Części w tych rocznikach robione są z chińskiego plastiku i jak dla mnie sprężarka może być do wymiany. |
I tu jest pies pogrzebany, najgorsze że nie ma skąd wziąć sprzęgiełka aby wykluczyć jego uszkodzenie, a tak od rzeczy nowego do sprawdzenia nie będę kupował
Jutro wymieniam rolkę odwracającą od paska wielorowkowego ponieważ z pewności hałasuje i zabieram się za nasłuchiwanie sprężarki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 23:40
|
|
|
| Filip napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedział. Hałas może być spowodowany wewnętrzną pracą. Części w tych rocznikach robione są z chińskiego plastiku i jak dla mnie sprężarka może być do wymiany. |
I tu jest pies pogrzebany, najgorsze że nie ma skąd wziąć sprzęgiełka aby wykluczyć jego uszkodzenie, a tak od rzeczy nowego do sprawdzenia nie będę kupował
Jutro wymieniam rolkę odwracającą od paska wielorowkowego ponieważ z pewności hałasuje i zabieram się za nasłuchiwanie sprężarki. |
Stetoskop lub zwykły trzonek od miotły również się sprawdza - oczywiście drewniany. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
Filip

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 23:47
|
|
|
| Filip napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Stetoskop lub zwykły trzonek od miotły również się sprawdza - oczywiście drewniany. |
Posiadamy, posiadamy bardzo pomocny przy tego rodzaju tematach, tylko muszę go odzyskać "dobry zwyczaj nie pożyczaj jeszcze lepszy nie oddawaj" |
Stetoskopu się jeszcze nie dorobiłem, ale mam podręczny trzonek i jego używam - słychać tak samo tyle, że w mono. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
Filip

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.209, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |
 |  |  |
|
|