Wysłany: Wto 17 Kwi, 2012 23:42 [A6 c6] klima -anglik
Hej
powiedzcie mi czy panel klimatronic do Audi A6 c6 od samochodu angielskiego z kierownicą po prawej stronie będzie można zamontować do europejczyka z kierownica po lewej stronie i czy to będzie funkcjonowało prawidłowo.
Zastanawiam się czy regulując np temperaturę z prawej części panela będę obsługiwał miejsce kierowcy jak to było w angolu czy pasażera oczywiście po zamontowaniu w A6 z kierownicą po lewej stronie.
powiedzcie mi czy panel klimatronic do Audi A6 c6 od samochodu angielskiego z kierownicą po prawej stronie będzie można zamontować do europejczyka z kierownica po lewej stronie i czy to będzie funkcjonowało prawidłowo.
Zastanawiam się czy regulując np temperaturę z prawej części panela będę obsługiwał miejsce kierowcy jak to było w angolu czy pasażera oczywiście po zamontowaniu w A6 z kierownicą po lewej stronie.
Proszę o rady, pozdrawiam
Po co to chcesz zmieniać? Jakikolwiek inny panel niż oryginał nie będzie działać.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
kumpel ma w Audi tą manualną i chce zmienić na klimatronic i wyczaił za tanie pieniądze panel klimatronicu ale pochodzacy od angielskiej a6 i zastanawia się czy to będzie funkcjonować.
kumpel ma w Audi tą manualną i chce zmienić na klimatronic i wyczaił za tanie pieniądze panel klimatronicu ale pochodzacy od angielskiej a6 i zastanawia się czy to będzie funkcjonować.
hohohohooo zmiana zwykłej klimy nklimatronica to nie tylko sam panel,trzebaa rozbebeszać cały przód (wnetrze) aby poinstalowac szereg róznych części, bez których sam panel jest tylko eksponatem, na który mozna sobie popatrec. Innymi słowy gra nie warta świeczki
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
dokładnie, w manualnej klimie klapki regulujesz cięgnem, a w klimatronicu masz już silniczki krokowe, Jeśli ma dobrego dawcę i chęci to można się pobawić, ale będzie trochę rezania
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
Od kiedy w C6 są cięgna? Sterownik z anglika prócz elektroniki nie będzie pasować również ze względu na jego kształt. (odbicie lustrzane normalnej wersji)
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Widzę że dyskusja się rozwinęła tylko nie do końca wiem jaki jej morał i kto ma rację...
hmm czyli rozumiem że sam panel nic nie zdziała po pierwsze od groma przeróbek bo trzeba wymienić bądź dołożyć inne elementy sterujące a po drugie to panel od anglika się nie nadaje do wersji A6 c6 europeiskiej.
Krótko i na temat panel klimy z anglika nie pasuje bo nie wiedzie do konsoli auta z kierownica po lewej stronie (brzydka szpara) oraz po podłączeniu takiego panela będzie ciemność czyli będzie jak martwy. To się nazywa "aktywna ochrona komponentu" czy Component Protection jak kto woli. Sterownik w takich modelach jak C6 ma chodzić tylko z jednym samochodem, a jak się zepsuje to Audi przypisze następny za 250zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum