|
Jak zrobić logi dynamiczne w multitronicu ? |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 13:02 Jak zrobić logi dynamiczne w multitronicu ?
|
|
|
Witam. Kupiłem przepływkę i chciałbym ją przetestować. Wygooglowałem już, że trzeba zrobić statyczne na 003 oraz dynamiczne na 003,008,010 i 011 tylko teraz jak zrobić dynamiczne w mulitronicu ? Na którym biegu go zblokować i czy chwilę jechać na niskich obrotach (jakich) i później zaraz but w podłogę (bez kick lub z nim ? ) ?? Skrzynia jest po regeneracji, ale pan powiedział, że gwarancji nie podbije dopóki nie zrobię przepływki (zaniża o 40% moment obrotowy) oraz nieszczelności pod wtryskiem (syka jednak kompresja, ale to jutro zrobię).
A4 B5 2,5 TDI 163km multitronic |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 15:06 Re: Jak zrobić logi dynamiczne w multitronicu ?
|
|
|
Tak samo jak na manualnej skrzyni tylko nie dociskaj pedału gazu do końca aby nie załączyć kick-down
adamwit1986 napisał/a: |
A4 B5 2,5 TDI 163km multitronic |
W B5 nie było multitronika. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 15:24
|
|
|
sorki źle kliknąłem. B6 oczywiście. Tzn załaczyć logi i od 0 wcisnąć pedał do maxa bez kicka ? Bo widziałem, że w tipie kolega blokował na 3cim biegu. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 15:45
|
|
|
Możesz mu wbić bieg 3 i przytrzymać pedał nie wciskając KD. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 16:14
|
|
|
no ok mam rozgrzanego dziada to ide pojeździć po wsi i zrobić dynamiczne. A jeszcze jedno. Blok 003 dla statycznych robić tylko w blokach pomiarowych czy zrobić też w nastawach ? Wkrótce wrzucę tutaj logi. Mam nadzieje, że będą dobre.
Logi dynamiczne
Log (0 - 003) tutaj mi się wcięły statyczne na przodzie jak auto niedogrzane jeszcze było, bo zapomniałem nazwy zmienić więc druga część logów jest dynamiczna.
Log (2 - 008)
Log (3 - 010)
Log (4 - 011)
Log statyczny z bloków mierzonych
Log (0 - 003)
Log statyczny z nastaw podstawowych
Log (0 - 003)
Napisz mi proszę czy dobrze to wykonałem i co sądzisz o tej przepływce |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|