[A4 1.9 AVB]Wyciek paliwa
Witam
od kilku dni jest wyciek,tzn.saczy paliwo z okolicy(chyba pompa paliwowa)zagladam z kazdej strony i nic nie widac,w sumie duzo tam miejsca nie ma,pomiedzy silnikiem a komora silnika,i sie z tym borykam,prosze o pomoc w tej sprawie,ponizej zalaczylem foto z kad saczy paliwo

Re: Wyciek paliwa
| bishop napisał/a: |
Witam
od kilku dni jest wyciek,tzn.saczy paliwo z okolicy(chyba pompa paliwowa)zagladam z kazdej strony i nic nie widac,w sumie duzo tam miejsca nie ma,pomiedzy silnikiem a komora silnika,i sie z tym borykam,prosze o pomoc w tej sprawie,ponizej zalaczylem foto z kad saczy paliwo  |
z zamieszczonego zdjecia kompletnie nic nie wynika.... w kazdym razie pompa paliwowa znajduje sie w zbiorniku i wg mnie jedynym miejscem z ktorego moze saczyc Ci sie paliwo jest listwa wtryskowa lub zasilajacy ja przewod.
Moze nie dodalem ze to z okolicy tego cos aluminiowego,srebrne,tuz za silnikiem co jest widoczne na fotografi,
To ameliniowe coś tuż przy głowicy, to właśnie pompa wysokiego ciśnienia która jest niezbędna w silnikach PD (pompowtryskiwacze). W zbiorniku jest tylko pompa wspomagająca. Spróbuj wymyć silnik - oczywiście jak będzie zimny i po tej operacji będziesz wiedzieć z którego miejsca cieknie paliwo. Ja obstawiam właśnie to ameliniowe coś, bo to jedyne możliwe miejsce dodatkowo, że panują tam większe ciśnienia.
Witam,
wciek paliwa uszczelniony,tzn.zakupilem uszczeliki widoczne na foto i po klopocie,czas pracy to ok,2godz na spokojnie bez sterowo,uszzcelki znajduja sie w pompie wacum,nalezy rozkrecic 4srubki,kilka przewodow i pompa na wierzchu,Pozdrawiam wszystkich