Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[s8 d2] bład 01274 v71 - nie rusza sie klapa- prąd impulsowy
Autor Wiadomość
teeree 


Model: s8 d2
Silnik: avp
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
Wiek: 37
Dołączył: 18 Lut 2015
Wszystkie posty: 36



Postawił 1 piw(a)
Skąd: trzebnica
Wysłany: Czw 02 Kwi, 2015 07:04   [s8 d2] bład 01274 v71 - nie rusza sie klapa- prąd impulsowy
     



Witam,
po podłączeniu vaga wyskakuje błąd 1274 V71,
objawia się to tym że na podszybiu nie zamyka klapy od obiegu wewnętrznego,

wymontowałem silniczek, rozebrałem,
podałem mu bezpośrednio prąd i kręci ,
jak zmieniam bieguny kreci w druga stronę,
czyli silniczek działa,

no chyba że padła reszta elementów z silniczka?
do silniczka dochodzi 5kabelków/pinów

w celu dalszego testowania
, wziąłem żaróweczkę z kabelkiem żeby sprawdzić czy do wtyczki którą podłącza się do silniczka, dochodzi prąd,
okazało się że na 4 i 5 pinie prąd jest ale impulsowy czyli żaróweczka mruga,
(nie ma znaczenia czy przycisk od nawiewu zamkniętego jest wciśnięty czy tez nie, w dodatku, nawet jak panel klimy/nawiewu jest wyłączony to także prąd we wtyczce jest impulsowy

Tak ma być?

i popsuta jest elektronika silniczka?

a może to panel/sterownik klimy/nawiewu?

gdzięś wyczytałem że trzeba przywrócić bloki nastawne,

co o tym myślicie?
jak ugryźć temat , żeby naprawić usterkę

Oczywiście dziękuję za odpowiedzi
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 02 Kwi, 2015 09:50   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



3 pozostałe przewody podłączone są do potencjometru który zsynchronizowany jest z ramieniem silnika krokowego.
Podłącz wszystko do kupy i zrób nastawy podstawowe (04) - kanał 001.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
teeree 


Model: s8 d2
Silnik: avp
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
Wiek: 37
Dołączył: 18 Lut 2015
Wszystkie posty: 36



Postawił 1 piw(a)
Skąd: trzebnica
Wysłany: Pią 03 Kwi, 2015 17:03   
     



Adi202 napisał/a:
3 pozostałe przewody podłączone są do potencjometru który zsynchronizowany jest z ramieniem silnika krokowego.
Podłącz wszystko do kupy i zrób nastawy podstawowe (04) - kanał 001.


Działa:)
Zrobiłem tak jak mówiłeś,

ale zamontowałem, drugi silniczek, który zamówiłem na allegro (koszt z wysyłką 16zl),

i teraz tak się zastanawiam,
możliwe że ten mój był dobry, można było zrobić nastawy podstawowe ,
ale już po fakcie,

Ważne że działa, błędów nie ma, i silniczek na zapas:)

Dzięki
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Klimatyzacja

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Audi nie odpala . Nie kręci rozruszni...
Wymiana kostki stacyjki Audi A4 B6
kubajvc Elektryka i elektronika 8 Nie 21 Kwi, 2013 20:36
kubajvc
Brak nowych postów [ S4 C4 4,2] Nie dziala wentylator el...
el'davido Elektryka i elektronika 8 Nie 29 Lip, 2012 10:57
Gwidi
Brak nowych postów [100 c4 2.3 AAR] nie wkręca sie na ob...
Sontek-S1 Elementy silnika 13 Pon 06 Lut, 2012 17:41
Sontek-S1
Brak nowych postów bns 5.0 juz nie chce sie łaczyć z tel ?
zeppelin GPS i GSM 0 Pią 07 Wrz, 2012 16:11
zeppelin
Brak nowych postów polski VAG nie umi sie połączyc z ABS-em
mati Układ hamulcowy 13 Nie 03 Mar, 2013 12:58
Adi202



[ Twoje IP to: 3.227.233.6, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności