|
|
Licznik |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2018 19:33
|
|
|
Cytat:
W takim razie wtyczka nie była podłączona do zegarów, tylko w innym sterowniku np klimatyzacja. Kieruj się numerologią na wtyczce jest opis pinów.
[ Dodano: Pią 24 Sie, 2018 19:31 ]
Adi202 napisał/a:
Pin 31 niebieski wtyk.
Drugi do masy czy do plusa . I tak samo założyłem czujnik poziomu płynu sprysku , jeden pod fis a drugi ?
[ Dodano: Pią 24 Sie, 2018 19:45 ]
| Adi202 napisał/a: | | 15 czerwono żółty, | Na tą chwilę będę podpinał pod chorusa , w który pin ,w którym miniiso to podpiąć ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2018 20:51
|
|
|
Wcześniej podałem schemat. W radiu oznaczenia to ENA 10, Data 9 i Clock 8. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 09:21
|
|
|
| roger110 napisał/a: | Kurła ,chyba kupiłem skopany licznik. Fis wcale się nie podświetla , a zamiast przebiegu jest błąd dEF. Do tego sesrało mi się coś nie mogę za żadne skarby połączyć się vagiem z żadnym modułem z niczym kompletnie , cały czas jest info o braku danego modułu |
dEF oznacza defekt czyli uszkodzenie. Można spróbować go ożywić.
Odłącz radio i spróbuj ponownie nawiązać komunikację. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 10:04
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | dEF oznacza defekt czyli uszkodzenie. Można spróbować go ożywić.
| Coś więcej na ten temat ? Dam radę sam ?
[ Dodano: Wto 28 Sie, 2018 10:05 ]
| Adi202 napisał/a: | | Odłącz radio i spróbuj ponownie nawiązać komunikację. | Spróbuję i napiszę co i jak
[ Dodano: Wto 28 Sie, 2018 10:24 ]
No Responce from controler - po odłączeniu radia. tak na wszystkich modułach |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 14:12
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | dEF oznacza defekt czyli uszkodzenie. Można spróbować go ożywić.
| Coś więcej na ten temat ? Dam radę sam ?
[ Dodano: Wto 28 Sie, 2018 10:05 ]
| Adi202 napisał/a: | | Odłącz radio i spróbuj ponownie nawiązać komunikację. | Spróbuję i napiszę co i jak
[ Dodano: Wto 28 Sie, 2018 10:24 ]
No Responce from controler - po odłączeniu radia. tak na wszystkich modułach |
Jeżeli jesteś w stanie odczytać i wgrać zawartość pamięci zegarów to jesteś w stanie. Sprawdź czy zegary nie robią problemów z komunikacją. Odepnij je i spróbuj ponownie bez zegarów. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 15:01
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Odepnij je i spróbuj ponownie bez zegarów. | Bez względu czy stare , czy nowe , czy bez zegarów zero komunikacji. | Adi202 napisał/a: | | eżeli jesteś w stanie odczytać i wgrać zawartość pamięci zegarów | mam tylko vaga i kabel viakena no i vag commander ogarnięty.
Gdybym wysłał Ci te zegary , ogarniesz ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 15:56
|
|
|
Jak przywrócisz komunikację, to zrób commanderem odczyt epromu tych zegarów i wyślij mi wsad. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 17:36
|
|
|
Masz jakiś pomysł , gdzie "uciekła" komunikacja ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2018 17:52
|
|
|
Musisz się cofnąć w myślach do momentu kiedy jeszcze była i co wówczas robiłeś. Zmierz napięcie na pinie 7 OBD. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2018 10:37
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Zmierz napięcie na pinie 7 OBD. |
12 v
| Adi202 napisał/a: | | Musisz się cofnąć w myślach do momentu kiedy jeszcze była i co wówczas robiłeś. | Przełożyłem licznik ,żeby go sprawdzić , jeszcze bez wiązki do fis`a i się nie łączył , więc podpiąłem stary i już nie było komunikacji. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2018 13:09
|
|
|
A diagnozę radia podpiąłeś tylko do pinu w kostce czy odciąłeś przewód zasilający? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2018 14:11
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | A diagnozę radia podpiąłeś tylko do pinu w kostce czy odciąłeś przewód zasilający? |
Wpiąłem się w pin a1 jak pisałeś podciągnąłem do radia , tam pin 3 a przewód ten , który był fabrycznie podłączony, odciąłem , bo było na nim napięcie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2018 19:23
|
|
|
Zmierz napięcie na 7 OBD w trakcie próby nawiązania komunikacji. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |