|
|
gdzie najlepiej umieścić antenę CB |
| Autor |
Wiadomość |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: inny
Silnik: AJM
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 180

Piwa: 1/1 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 22:06 gdzie najlepiej umieścić antenę CB
|
|
|
gdzie najlepiej umieścić antenę CB na dachu pojazdu czy może też być na bagażniku auta ,chętnie wysłucham waszych spostrzeżeń |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 22:20
|
|
|
wg.najlepiej założyć uchwyt na klapę i po sprawie. Osobiście odradzam magnesy, sam taki miałem do wypadku kiedy to przy 70km/h uderzyłem w tył innego pojazdu, magnes urwał się razem z kablem i wybijając tylną szybę znalazł się na fotelu pasażera. Na szczęście jechałem sam. Dodam ,że antena była renomowanej firmy i ponoć do 150 nie było opcji zerwania z dachu... |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 08:53
|
|
|
| tomeczek376 napisał/a: | a jak z zasięgiem takiej anteny , ja mam krótką to jak zaczepię ją na bagażnik to ledwo za samochodu wystaje,myślałem może że na dachu będzie miała większy zasięg |
Wiadomo, że na dachu byłoby lepiej, ale chyba nie chcesz DXować na tym sprzęcie? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 15:54
|
|
|
| tomeczek376 napisał/a: | nie bardzo rozumiem DXować jeżeli to coś złego to nie |
Taki zwrot jest jednym z podstawowych wyrażeń wśród łącznościowców. DX-owanie oznacza łączność międzykontynentalną np z Kanadą czy Nową Zelandią którą później potwierdzało się wysłaniem QSL-ki. DXowaniem również można nazwać łączność z rozmówcą odległym o np 300-500km. To było kiedyś (w latach 90tych) jak jeszcze ideą CB radia była kultura, a nie bekanie do mikrofonu przez jakiegoś debila za kierownicą pojazdu gdzie pracuje 400 koni i jeden osioł. Inne czasy.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
roki1990

Model: A4 B6
Silnik: AWX
Zasilanie: Diesel

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wolsztyn
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |