Odpowiedz do tematu
Z innym autem ? Nie , właśnie się zastanawiam nad odinstalowaniem sterowników i vcds`a i zainstalowania wszystkiego od nowa.
Nie ma .
Chyba mam coś w laptopie uwalone po teście portu , mam takie informację :
Port Status: ok.
Interface : found
Type Serial Pass-Trough
Opto/Iso : No
Ross-Tech Design : No
Tak to powinno być ?
znalazłem ale od A nie AX , ale jak pisałeś to te same liczniki , więc chyba podejdzie ?
Odpowiedz do tematu
Jeżeli słychać cykanie przekaźnika w zegarach, to zawarcia w diagnozie nie ma. Próbowałeś połączyć się czymś innym?
| Adi202 napisał/a: |
| Próbowałeś połączyć się czymś innym? |
Sprawdź najpierw komunikację w innym samochodzie.
| Sprawdź najpierw komunikację w innym samochodzie. |
Chyba mam coś w laptopie uwalone po teście portu , mam takie informację :
Port Status: ok.
Interface : found
Type Serial Pass-Trough
Opto/Iso : No
Ross-Tech Design : No
Tak to powinno być ?
Właściwy komunikat.
W ustawieniach portu zrobiłem Czas opóźnienia na 1 , timeout na 200 port na com 1 i dalej nic . Kurde zaczyna mnie to wściekać. Jeśli kabel uwalony , to czemu łączy się z przekaźnikiem w liczniku ? Poza tym , chyba by nie przeszedł testu portu ?
A może jest licznik uwalony , bo chyba cała komunikacja idzie przez licznik , ale to dwa liczniki byłyby uwalone ?! Po odpięciu licznika taki sam komunikat o braku sterownika , z czymkolwiek się nie próbuje połączyć.
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 2018 19:15 ]
Przywróciłem komunikację , winny sterownik jaśków , po odpięciu , komunikacja wróciła . Adi masz może comandera z protokołem k-line , mój się wysypał.
[ Dodano: Pon 03 Wrz, 2018 09:06 ]
Mam sczytać eeprom z motoru ( 01) , czy rom /flash z " instrument " ?
A może jest licznik uwalony , bo chyba cała komunikacja idzie przez licznik , ale to dwa liczniki byłyby uwalone ?! Po odpięciu licznika taki sam komunikat o braku sterownika , z czymkolwiek się nie próbuje połączyć.
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 2018 19:15 ]
Przywróciłem komunikację , winny sterownik jaśków , po odpięciu , komunikacja wróciła . Adi masz może comandera z protokołem k-line , mój się wysypał.
[ Dodano: Pon 03 Wrz, 2018 09:06 ]
Mam sczytać eeprom z motoru ( 01) , czy rom /flash z " instrument " ?
Odczyt eeprom zegary (17)
Adi , nie mogę się połączyć vag commanderem z zadnym z liczników , a łączyło bo sczytywałem pin swojego licznika . Możesz mi napisać po kolei co i jak zainstalować na commanderze 3.6 cały czs mam komunikat open port failted , na 1,4 ini dog failed , co robię nie tak
Z vagami i vcds normalnie się łączy
Może kabel uszkodzony (interfejs)
Raczej nie , z vcds `em się łączy z vag 4.9 też , nie ważne chyba narazie sczytałem eeprom programmerem ,czyli coś mam uwalone z commanderem
tylko jak Ci go podesłać na maila ? To podaj mi proszę. Napiszę Ci tylko ,że tam nic nie ma same FFFFF
Nie mogę wysłać na forum.
Nie mogę wysłać na forum.Jeżeli wsad jest pusty (FFFF) to jest problem. Masz widoczny przebieg czy jego kawałek?
Nie jest 0 w przebiegu nie ma też pinu . Ale ktoś chyba kombinował ze wsadem , nr licznika wyświetla się ---920--- a na naklejce jest 919
Ostatnio zmieniony przez roger110 Wto 04 Wrz, 2018 09:55, w całości zmieniany 1 raz
Poszukaj na necie wsadu do tych zegarów i wgraj go.
| Poszukaj na necie wsadu do tych zegarów i wgraj go. |
Ostatnio zmieniony przez roger110 Wto 04 Wrz, 2018 09:59, w całości zmieniany 2 razy
AX to jedno i to samo co A. Możesz próbować.
Odpowiedz do tematu