|
Przesunięty przez: Pasiak Wto 06 Mar, 2012 23:59 |
[A3 2000] problem z nie domykaniem się szyb przednich |
| Autor |
Wiadomość |
bigi31

Model: a3
Silnik: abt
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 17:21 [A3 2000] problem z nie domykaniem się szyb przednich
|
|
|
Mam problem z nie domyka niem sie przednich szyb w A3 . co robić? |
_________________ Marzenie AUDI !!! |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468

Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 17:40
|
|
|
powodów może być kilka:
-mogą być wyrobione prowadnice, ( trzeba odkręcić boczki wyciągnąć całą ramkę i wymienić plastikowe elementy prowadzenia szyby)
- zanieczyszczone prowadnice ( rozebrać drzwi, przeczyścić elementy prowadnic i nasmarować)
Najlepiej będzie jak dokładniej opiszesz swój problem |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 18:04
|
|
|
Działa Ci pewnie ogranicznik siły docisku szyby. Posmaruj prowadnice smarem teflonowym i naucz na nowo funkcji zamknij i otwórz. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
bigi31

Model: a3
Silnik: abt
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2012 18:07
|
|
|
| WOJTAS napisał/a: | powodów może być kilka:
-mogą być wyrobione prowadnice, ( trzeba odkręcić boczki wyciągnąć całą ramkę i wymienić plastikowe elementy prowadzenia szyby)
- zanieczyszczone prowadnice ( rozebrać drzwi, przeczyścić elementy prowadnic i nasmarować)
Najlepiej będzie jak dokładniej opiszesz swój problem | '
problem polega na tym że gdy Ja opuszczam szybe to jest ok..
Ale gdy chce już Ja zamknąć to w na samej górze szyba jak by odchodzi od ramki tylniej i nie domyka sie przy samej górze ropbi sie szczelina dość widoczna.
[ Dodano: Pon 05 Mar, 2012 18:12 ]
| WOJTAS napisał/a: | powodów może być kilka:
Najlepiej będzie jak dokładniej opiszesz swój problem |
No właśnie Jak patrzyłem na te prowadnice i okazuje sie że miałeś racje że są wyrobione już. I nie domykają sie do końca i widać że sa nie domknięte. A ile może kosztowac taka wymiana? |
_________________ Marzenie AUDI !!! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.84, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |