Układ hamulcowy » układ hamulcowy V8
Odpowiedz do tematu
 układ hamulcowy V8
witam wszystkich :)
mam plan w porze zimowej zrobic remont układu hamulcowego w mojej V'ce.
zamierzam wymienić poniszczone przewody hamulcowe do wszystkich kół jak i regulator obciążenia tylniej osi.
przewody są metalowe-tak jak nalezy dla układu z ABS i chce równiez metalowe zachować. czy ktoś wie, jak to zrobić, gdzie kupić lub dać dorobić takie rurki na cały samochód. jakies pomysły a byc może opłaca się kupic nowe w serwisie?
zarówno chce wymienić regulator tylniej osi - jakieś sugestie? gdzie kupić, jaki, może inny? może wywalić (choć wolał bym nie) jakieś doświadczenia z waszej strony lub coś co powinienem wiedzieć dodatkowo? może również jakieś sugestie co do zacisków hamulcowych. regenerowałem tłoczki ale coś czuje że ponownie któras strona się zaciera.
z góry dziękuję :)

Postaw piwo autorowi tego posta

przewody hamulcowe sa miedziane ;) bez problemu powinieneś kupić je w każdym sklepie motoryzacyjnym, w sklepach tez dorabiają. Co do korektora siły hamowania to jeśli ten działa jak nalezy to nie ma sensu go ruszać a jedynie przeczyścić.

korektor jest zardzewiały i nie mam pewności co do jego działania..sprawdze na hamowni.
rurki powinny byc metalowe tak jak w kazdym niemieckim układzie z ABS..
jeżeli naprawde się mylę to proszę o potweirdzenie wypowiedzi Pasiaka i wtedy nie stoi mi nic na drodze wymiany przewodów.

jimv8 napisał/a:
korektor jest zardzewiały i nie mam pewności co do jego działania..sprawdze na hamowni.
rurki powinny byc metalowe tak jak w kazdym niemieckim układzie z ABS..
jeżeli naprawde się mylę to proszę o potweirdzenie wypowiedzi Pasiaka i wtedy nie stoi mi nic na drodze wymiany przewodów.
w tej chwili to już zgłupiałem, bo w 90-tce miałem miedziane :roll:

setka też ma miedziane

to ja już nie wiem,,, :(

Odpowiedz do tematu