Wysłany: Pon 06 Sie, 2018 09:09 Radio trzeszczy A4 B5
Witam, kolejne pytanie.
Od jakiegoś miesiąca pojawił się u mnie bardzo drażliwy szkopuł mianowicie:
podczas :
- przekręcenia kluczyka w stacyjce na zapłon,
- jazdy lub postoju na uruchomionym silniku,
- postoju pojazdu na zgaszonym silniku i kluczyk w pozycji zero ale przed wyciągnięciem.
W tych sytuacjach tylne głośniki(te w drzwiach z przodu nie, a w drzwiach z tyłu nie mam) które są w tej desce nad bagażnikiem.
Edit: oraz słychać z głośników trzeszczenie czasami jakby zsynchronizowane z obrotami silnika (to jak trzeszczy ma odbicie jakby zsynchronizowane z tym jak słychać odpalony samochód w tłumiku, jak przygazuję to trzeszczenie przyspiesza, a jak auto chodzi na wolnych obrotach to trzeszczy w tym rytmie, ale nei jestem tej informacji pewien lecz mimo wszystko ją dopisałem)
Strasznie trzeszczą, jakby gdzieś było przebicie. Gdy radio włączę i dam głośność nawet na 0 słownie zero. wtedy mogę spokojnie w ciszy jechać, wraz ze zwiększeniem głośności wiadomo trzeszczenie również nie występuje.
Nic w aucie nie było zmieniane ani wymieniane przed wystąpieniem defektu. nastąpiło to samoczynnie.
Nic tez nie robiłem w kierunku usunięcia tego trzeszczenia. wolałem najpierw zasięgnąć rady specjalistów. Więc drodzy koledzy proszę, krok po kroku od czego zacząć sprawdzanie.
Jeżeli modele i nazwy głośników i radia są Wam potrzebne, informacje o tym wrzucę do dwóch dni.
_________________ Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Mi sie wydaje ze mozesz miec uwalony regulator napiecia w alternatorze ale moge sie mylic wiec poczekajmy tez na wypowiedz innych na tym forum
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
Napisz jakie to jest radio oraz czy zakłócenia są słyszalne tylko na FMie.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Mała obsówka?
Źle podłączone radio. Wyłączenie radia powinno wyłączyć również zasilanie tylnych wzmacniaczy.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Ale ja nic nie robiłem przy nim, normalnie wszystko hulało mimo ze jest nieorginalne i jak sprawdziłem jak jest podłączone klekajcie narody... . Po prostu pewnego pięknego dnia zaczęło trzeszczeć i nie ma to związku z pompką paliwa z osobnego tematu.
_________________ Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Jeżeli na wyłączonym radiu w tylnych głośnikach słychać trzaski, to coś jest źle podłączone. Chyba, że tylne głośniki są pasywne, to zmienia postać rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum