Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
S5 8W - nie odpala
Autor Wiadomość
minimum93 


Model: S5
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Sportback
Dołączył: 24 Maj 2024
Wszystkie posty: 1



Skąd: Szczecinek
Wysłany: Pią 24 Maj, 2024 15:42   S5 8W - nie odpala
     



Witam forumowiczów.

Przekopałem tematy tutaj na forum oraz innych natomiast nie natknąłem się na rozwiązanie mojego problemu, lub tez nie podziałało to co było u innych. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Jesli pominąłem jakiś temat lub go nie odnalazłem prosze o link.

A więc do rzeczy:
Przyjechało dziś do mnie Audi S5 z 2019 roku, kupiłem ze stanów. Otóż dojechała i nie odpala ... a odpalała bo posiadam film. Brak prądu aku padł. podmieniłem natomiast nie na takie samo.
Prąd w aucie jest tzn MMI się uruchamia, działa radio w sumie chyba tylko, lampki się świecą połowicznie we wnętrzu, np oświetlenia nóg brak. Ambi świeci wszedzie, centralny działa, szyby chodzą, Sztuka jest cała, do wymiany jedynie zderzak przedni, oraz błotnik bo się lekko poddał a nie mam zamiaru rzeźbić. Pisze o tym aby wykluczyć domysły odnośnie klemy pirotechnicznej - jak na moje jest sprawna i nieprzerwana.

Ma totalny brak reakcji na zapłon ( nie wiem czy tak mogę to nazwac ponieważ jak nacisnę przycisk start to coś się dzieje i zaświeca np oświetlenie ambi) , nie wstają zegary, pompę paliwa załącza. Moje podejrzenie padło na CanGetway? jesli dobrze to napisałem. Oryginalny VCP nie jest w stanie połaczyć się z żadnym modułem. Nie działają również elektryczne siedzenia. Bezpieczniki w bagazniku, pod podstapnicą, oraz lewa komora przy drzwiach sprawdzone. nie wiem niestety jak sprawdzić czy przekaźnik jest sprawy.

Czy Getway posiada ochronę CP? Może ktoś podpowiedzieć gdzie się znajduje w tym modelu ? Pod schowkiem czy pod kolumną?

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 588 razy
Wiek: 51
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13528



Piwa: 679/68
Skąd: MWD
Wysłany: Pią 31 Maj, 2024 15:41   Re: S5 8W - nie odpala
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



minimum93 napisał/a:
Witam forumowiczów.

Przekopałem tematy tutaj na forum oraz innych natomiast nie natknąłem się na rozwiązanie mojego problemu, lub tez nie podziałało to co było u innych. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Jesli pominąłem jakiś temat lub go nie odnalazłem prosze o link.

A więc do rzeczy:
Przyjechało dziś do mnie Audi S5 z 2019 roku, kupiłem ze stanów. Otóż dojechała i nie odpala ... a odpalała bo posiadam film. Brak prądu aku padł. podmieniłem natomiast nie na takie samo.
Prąd w aucie jest tzn MMI się uruchamia, działa radio w sumie chyba tylko, lampki się świecą połowicznie we wnętrzu, np oświetlenia nóg brak. Ambi świeci wszedzie, centralny działa, szyby chodzą, Sztuka jest cała, do wymiany jedynie zderzak przedni, oraz błotnik bo się lekko poddał a nie mam zamiaru rzeźbić. Pisze o tym aby wykluczyć domysły odnośnie klemy pirotechnicznej - jak na moje jest sprawna i nieprzerwana.

Ma totalny brak reakcji na zapłon ( nie wiem czy tak mogę to nazwac ponieważ jak nacisnę przycisk start to coś się dzieje i zaświeca np oświetlenie ambi) , nie wstają zegary, pompę paliwa załącza. Moje podejrzenie padło na CanGetway? jesli dobrze to napisałem. Oryginalny VCP nie jest w stanie połaczyć się z żadnym modułem. Nie działają również elektryczne siedzenia. Bezpieczniki w bagazniku, pod podstapnicą, oraz lewa komora przy drzwiach sprawdzone. nie wiem niestety jak sprawdzić czy przekaźnik jest sprawy.

Czy Getway posiada ochronę CP? Może ktoś podpowiedzieć gdzie się znajduje w tym modelu ? Pod schowkiem czy pod kolumną?

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie

Geateway zamontowany jest pod tylną kanapą i oczywiście jest z Comp.Sec. Więc nie polecam wymiany na używany bo narobisz sobie niepotrzebnego bałaganu w pozostałych sterownikach i bez online tego nie ogarniesz. Jeżeli już wymieniać to nowy czysty sterownik.
Uruchom światła awaryjne oraz przytrzymaj mrugnięcie światłami długimi i stopa na hamulcu. Jeżeli nie połączysz się z gateway, to zostaje sprawdzić na nim zasilanie 2x 12V (stały i po zapłonie) oraz masę. Zakładam, że klucz do auta jest sprawny.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;)

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3 1.6 '98] Nie odpala
maxik112 Pozostałe tematy 10 Sob 28 Sty, 2012 17:18
maxik112
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3'06] Nie odpala
kivanus Pozostałe tematy 13 Czw 16 Lut, 2012 08:08
kivanus
Brak nowych postów [100 C3 2,3 AAR/NF] Nie odpala ;(
Gwidi Elementy silnika 0 Pią 04 Sty, 2013 23:18
Gwidi
Brak nowych postów A3 - nie odpala
Mareecki16 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 1 Wto 11 Cze, 2013 17:13
Pasiak
Brak nowych postów A4 b7 3.0 tdi nie odpala!
kamil880510 Elementy silnika 3 Wto 02 Paź, 2018 22:05
Arek182.



[ Twoje IP to: 34.239.170.244, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności