| Adi202 napisał/a: |
| W takim razie wymień aparat zapłonowy. Jest jakaś różnica po odpięciu czujnika temperatury? |
czujnik tez wymienilem zaraz po zakupie, byl dobry ale na wszelki wypadek go zmienilem bo zcesto robi hopki, po jego odpieciu troche wzrastaja obroty ale tylko na chwile, czuc ze sa wyzsze ale po chwili sie destabilizuja
Jeździsz teraz bez sterownika?
| Jeździsz teraz bez sterownika? |
jezdze z podpietym sterownikiem ale z odpietym krokowym bo na podpietym krokowym albo gasnie albo nie idzie ruszyc z miejsca tak nisko obroty spadaja
Mógłbyś spróbować podmienić sterownik z kimś co ma taki sam model.
| Mógłbyś spróbować podmienić sterownik z kimś co ma taki sam model. |
dzisiaj blysnalem jeszcze raz kody od ziwo zawsze mialem 4 4 4 4 a dzisiaj wyblyskalo mi 2121
2121 mam opisany dwojako
2121 - silnik krokowy biegu jalowego, zestyki biegu jalowego
2121 - usterka obwodu zaworu regulacyjnego zaplonu (kod alternatywny)
po odlaczeniu akumulatora i skasowaniu bledow powraca ten blad
dzisiaj zestyk jalowego sprawdzilem w ten sposob ze na jalowym bylo 12 V, po podniesieniu przepustnicy spadalo na 0,04 czyli zestyk chyba dziala?
pomierzylem napiecie na wtyczce krokowego - na jednym pinie jest tyle co akumulator ale na drugi 0,13V - nie wiem czy to cos wnosi do tematu
Kolego kod 2121, to uszkodzenie włącznika pozycji jałowej gazu F60. Włącznik znajduje się przy przepustnicy.
| Kolego kod 2121, to uszkodzenie włącznika pozycji jałowej gazu F60. Włącznik znajduje się przy przepustnicy. |
ja mam auto z automatyczna skrzynia biegow, stycznik mam zintegrowany z tps z ktorego skrzynia korzysta - wyglada tak http://www.audi-forums.co...sch-sensor.html
mam w domu jeszcze dwie przepustnice z takim "potencjometrem", pomierzylem je na stykach odpowiadajacych za stycznik jalowego, wszystkie trzy przepustnice maja te sama wartos czyli 1600Ohm w pozycji zamknietej, po lekkim uchyleniu jest 1, mierzac prad to podczas jalowego jest na pinie 12V a po uchyleniu pzrepustnicy spada na 0,04 czyli tak jak powinno, nie wydaje mi sie zeby usterka dotyczyla stycznika, moze predzej okablowania?
podpialem te dwie "zapasowe" przepustnice i jalowy jak szalal tak szaleje nie mozliwe wrecz zeby wszystkie trzy przepustnice mialy walniety stycznik...
ma kolega moze rozpiske pinow w takiej przepustnicy?
wtyczka z ktora laczy sie ASB opisana jest 1 2 3 ona mnie nie interesuje ale wtyczka od stycznika ma numery 4 5 6 , wie moze kolega ktory pin to masa, ktory stgnalowy dla biegu jalowego a ktory pelnego obciazenia?
Takiego rozwiązania w K-Jetronicu jeszcze nie widziałem. Osobiście posiadałem z manualną skrzynią biegów i styczniki biegu jałowego i pełnego obciążenia miałem zsynchronizowane z przepustnicą. Załącz zapłon i zmierz napięcie na pinie 28 K-Jeta. Powinno wynosić 12V tylko w pozycji jałowej.
| Takiego rozwiązania w K-Jetronicu jeszcze nie widziałem. Osobiście posiadałem z manualną skrzynią biegów i styczniki biegu jałowego i pełnego obciążenia miałem zsynchronizowane z przepustnicą. Załącz zapłon i zmierz napięcie na pinie 28 K-Jeta. Powinno wynosić 12V tylko w pozycji jałowej. |
musze wypiac wtyczke ze sterownika i na wtyczce czy jakos inaczej?
Obojętnie. Najłatwiej będzie wypiąć wtyczkę.
| Obojętnie. Najłatwiej będzie wypiąć wtyczkę. |
a mialby kolega wogole schemat sterownika
Bosch 0280 800 398
Chodzi ci o schemat samego sterownika czy instalacji i połączeń osprzętu?
| Chodzi ci o schemat samego sterownika czy instalacji i połączeń osprzętu? |
fajnie jakby i to i to mozna bylo obejrzec...
Ostatnio zmieniony przez itor Pią 14 Wrz, 2012 22:01, w całości zmieniany 3 razy
Schemat sterownika KE III-Jetronic
Reszta w późniejszym terminie - muszę to zeskanować.
Schemat sterownika KE III-Jetronic
Reszta w późniejszym terminie - muszę to zeskanować. |
dzieki zerknij moj post wyzej