Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z odpalaniem na gorącym silniku (nie zawsze)
Autor Wiadomość
pawel20053 



Model: S6 C5
Silnik: 4200 AQJ
Zasilanie: LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2012
Wszystkie posty: 14



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Puck/Pomorskie
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 13:35   Problemy z odpalaniem na gorącym silniku (nie zawsze)
     



Witam po raz 2 z rzędu ;-) Zabrałem się za usunięcie wszystkich usterek z samochodu, jak można przeczytać w poprzednim wątku wymieniłem odme, dzisiaj zamontowałem nowy przepływomierz, komplet nowych hamulców, lampy lecą na dniach do regeneracji... niestety skrzynia biegów też.. ale wracając do tematu.. jest jedna sprawa z którą puki co żaden mechanik nie potrafi mi pomóc. Otóż mam czasami problem z odpaleniem silnikia, tzn czasami muszę pokręcić pare sekund rozrusznikiem (niezła siara czasami) żeby zaskoczył, przy pierwszym odpaleniu na zimno problemk nie występuje, czym silnik mocniej nagrzany tym częściej, zimą problem wystepuje rzadko (tylko po ostrzejszej jeździe), latem jak jest gorąco niestety dosyć często. Cóż to morze być drodzy Audi - maniacy ? :-D
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Łukasz83 zlw 
RS6 MTM



Model: A6 C5
Silnik: 2.5 v6 AFB
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 21 razy
Wiek: 35
Dołączył: 02 Gru 2013
Wszystkie posty: 1313



Piwa: 61/17
Skąd: ŁÓDZKIE
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 13:48   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B) Avant   



podłaczałes pod VAGA :mrgreen: szczytac błedy
_________________
Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO :*
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6713



Piwa: 271/156
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 16:50   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



uwazam,że problemem bedzie akumulator, borykałem się z podobnym problemem, jak był zimny palił bez stresu ale jak się nagrzał to była kaplica, tzn. trzeba bylo dlużej kręcić. Po wymianie skończyly się problemy
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
pawcio 



Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Zasilanie: ON
Nadwozie: avant
Pomógł: 16 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Maj 2009
Wszystkie posty: 1940



Piwa: 48/5
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 17:47   
     



można też sprawdzić ciśnienie paliwa
_________________
wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość

Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 22:28   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Uszkodzona izolacja czujnika wału? Jeżeli w trakcie kręcenia nie słychać pompki paliwa, to spróbuj go podmienić.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
uszek 


Model: D2
Silnik: 4.2 AQF
Zasilanie: B+LPG
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lis 2013
Wszystkie posty: 138



Piwa: 3/4
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw 13 Lut, 2014 03:36   
     



Ja tak miałem, myslałem ze reduktor puszcza, pozniej wtryski - wszystko wymieniłem, potem wymieniłem czujnik połozenia wału, sprawdziłem cisnienie paliwa - dalej było wszystko ok. Okazalo się że pompe paliwa łapie na łożyskach, po chwili ją puszcza i pompuje paliwo normalnie, wyszło to po tym aż stanęła.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
pawel20053 



Model: S6 C5
Silnik: 4200 AQJ
Zasilanie: LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2012
Wszystkie posty: 14



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Puck/Pomorskie
Wysłany: Czw 13 Lut, 2014 15:05   
     



Witam :) Widzę że opcji jest wiele... pod VAGA podłączałem ale nic szczególnego nie pokazało.. akumulator miesiąc temu kupiłem nowy i jest to samo.. Także przekaże wasze sugestie mechanikowi i niech szukają :-D Najgorsze są usterki które występują tylko czasami... jak podjade na warsztat to zawsze wszystko jest OK :-D
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
jimv8 



Model: A6 C6 Quattro ABT
Silnik: 4,2
Zasilanie: benz+tlenek lpg
Nadwozie: sedan
Pomógł: 22 razy
Wiek: 35
Dołączył: 26 Mar 2010
Pochwał: 3
Wszystkie posty: 2159



Piwa: 63/69
Skąd: Konin
Wysłany: Czw 13 Lut, 2014 15:25   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C6 (Typ 4F)  Audi  A6 C6 (Typ 4F) Quattro   2004  



jak ci tak zrobi, wypróbuj odpalić od razu na LPG - przyciśnij przycisk centralki, trzymając przekręć kluczyk i odpal (podaj typ sterownika, to potwierdzę).
Gdy zaskoczy od strzała - pompa paliwa, jej przekaźnik itd....
Gdy nie odpali - czujnik wału, czujnik temp cieczy, dziurawa instalacja LPG itd....
_________________
https://www.facebook.com/groups/616140151788166/

Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!

Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
pawel20053 



Model: S6 C5
Silnik: 4200 AQJ
Zasilanie: LPG
Nadwozie: Avant
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2012
Wszystkie posty: 14



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Puck/Pomorskie
Wysłany: Czw 13 Lut, 2014 15:37   
     



Genialne ;-) I tak właśnie bede musiał zrobić, mam instalke BRC plug&drive, także po przytrzymaniu guziczka odpala na LPG :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elementy silnika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A4 1.9TDI AHU] problemy z odpalaniem
WOJTAS Pozostałe tematy 44 Czw 18 Mar, 2010 06:55
WOJTAS
Brak nowych postów Problemy z odpalaniem ciepłego silnik...
adamwit1986 Elementy silnika 4 Pon 15 Lip, 2013 03:10
dareczekpl
Brak nowych postów [A4 B6] problem z odpalaniem na zimny...
kris86 Pozostałe tematy 8 Pon 04 Cze, 2012 20:46
szczepan091
Brak nowych postów Problem z odpalaniem na zimnym silniku
Denwer Elementy silnika 8 Czw 12 Kwi, 2012 14:59
Denwer
Brak nowych postów A4 2002 2,5 TDI AKE problemy z odpala...
ktosiek76 Pozostałe tematy 12 Czw 17 Lis, 2016 21:19
grze-mar



[ Twoje IP to: 3.81.28.94, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności