Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
Polish Belarusian Bulgarian Czech English French German Hungarian Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Slovak Spanish Swedish Ukrainian    

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Sklep motoryzacyjny
Poprzedni temat «» Następny temat
[A4 B6] problem z odpalaniem na zimnym silniku
Autor Wiadomość
kris86 


Model: B6
Silnik: 2,5 tdi
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Dołączył: 21 Lut 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: Łęczyca
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 12:13   [A4 B6] problem z odpalaniem na zimnym silniku
     



WITAM JESTEM POSIADACZEM AUDI B6 A4 2,5 TDI. 2003 R MAM PROBLEM Z ODPALNIEM NA ZIMNYM SILNIKU A MIANOWICIE AUTO ODPALA ALE STRASZNIE NIM TELEPIE, STRASZNIE KOPCI NA BIAŁO NIE REAGUJE NA GAZ I PO CHWILI GAŚNIE PO KILKU/NASTU PRÓBACH WKOŃCU ŁAPIE NORMALNE OBROTY CHYBA ŻE ROZPALE JA Z PLAKA WTEDY PALI OD SZTYCHA.PÓŁ ROKU TEMU ROBIONA BYŁA POMPA 3 MIESIĄCE TEMU WYMIENIONE WTRYSKI...MECHANIK MÓWI MI ZE TERAZ PADŁA KOMPRESJA..... :shock: :evil: :evil: CZY TO MOŻLIWE???!AUTO MA NORMALNĄ MOC, NIE BIERZE OLEJU.JEŻELI ZLAPIE NORMALNE OBROTY NIE KOPCI, PRACUJE IDEALNIE...PROSZĘ BARDZO O POMOC.Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
zbychu84 


Model: b5
Silnik: 1z
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sedan
Dołączył: 21 Lut 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: ostrowiec sw.
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012 19:03   
     



a ten mechanik sprawdzał ci tą kompresje jaki masz przebieg ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: 2.8 APR
Zasilanie: PB 98 + LPG
Nadwozie: SEDAN
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 74 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 5945



Piwa: 199/126
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 02:37   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



kris86 napisał/a:
WITAM JESTEM POSIADACZEM AUDI B6 A4 2,5 TDI. 2003 R MAM PROBLEM Z ODPALNIEM NA ZIMNYM SILNIKU A MIANOWICIE AUTO ODPALA ALE STRASZNIE NIM TELEPIE, STRASZNIE KOPCI NA BIAŁO NIE REAGUJE NA GAZ I PO CHWILI GAŚNIE PO KILKU/NASTU PRÓBACH WKOŃCU ŁAPIE NORMALNE OBROTY CHYBA ŻE ROZPALE JA Z PLAKA WTEDY PALI OD SZTYCHA.PÓŁ ROKU TEMU ROBIONA BYŁA POMPA 3 MIESIĄCE TEMU WYMIENIONE WTRYSKI...MECHANIK MÓWI MI ZE TERAZ PADŁA KOMPRESJA..... :shock: :evil: :evil: CZY TO MOŻLIWE???!AUTO MA NORMALNĄ MOC, NIE BIERZE OLEJU.JEŻELI ZLAPIE NORMALNE OBROTY NIE KOPCI, PRACUJE IDEALNIE...PROSZĘ BARDZO O POMOC.Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
po pierwsze to nie piszemy z CAPSLOCKIem, bo widzimy normalnie,po drugie pasowało by sie przywitac.... co do Twojego problemu, to proponowałbym podłaczyc auto pod kompa, gdyby silnik nie miał kompresji to nie odpaliłbyś w ogóle lub baaaaardzo długo musiałbyś kręcic, ale dla swietego spokoju sam sprawdziłbym kompresję.
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant automat
Audi A6 2,4 AVANT AUTOMAT
Audi A2 1,4 MPI
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
jimv8 



Model: Coupe GT
Silnik: 2,1
Zasilanie: benz
Nadwozie: coupe
Pomógł: 19 razy
Wiek: 30
Dołączył: 26 Mar 2010
Pochwał: 3
Wszystkie posty: 1963



Piwa: 51/55
Skąd: Konin
Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 07:32   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C4 (Typ 4A) Avant   



układ żarowy sprawdzony?
_________________
https://www.facebook.com/groups/616140151788166/

Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!

Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH quattro
Jest
-A6 c4 2.8 Avant Aut
-Coupe GT 1981 - 2,1
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
karlos2 



Model: B4
Silnik: 2.0 ABK
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 4 razy
Wiek: 46
Dołączył: 01 Sie 2011
Wszystkie posty: 438



Piwa: 18/23
Skąd: katowice
Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 08:25   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi 80 B4 (Typ 8C)   



Ja też w pierwszej kolejności sprawdziłbym układ żarowy, z opisu wynika,że co najmniej kilka świec jest spalonych, silnik nie zapala na wszystkie cylindry i dlatego nim szarpie i nie równo pracuje, gdy się rozgrzeje to jest ok.
A w drugiej kolejności dla własnego spokoju sprawdziłbym ciśnienie w cylindrach.
pzdr. ;audi;
_________________
Przewaga Dzięki Technice.


Audi 80 B4 2.0
Moja audiczka http://www.audi-tech-team...iona-vt2222.htm
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
kris86 


Model: B6
Silnik: 2,5 tdi
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Dołączył: 21 Lut 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: Łęczyca
Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 10:24   
     



Witam wszystkich,dziękuje za pomoc, świece byly niby sprawdzane pół roku temu i podobno wszystkie byly ok...Auto ma róznie przeważnie odpala po chwili ale tak jak powyżej napisałem pobuja silnikiem pokopci i zgaśnie a następne razy są już różne...raz trzeba długo kręcić zeby załapała a raz po chwili odpali ale nie reaguje na gaz i po chwili znów zgaśnie chyba ze dostanie plaka....tak ileś razy i wkoncu się uspokoii...czy przyczyną nie może być pompa która wczesniej byla robiona?wydaje mi się że świece bedą ok ponieważ jak wyżej napisałem byly sprawdzane...tyle że nie wiem kiedy były ostatnio wymieniane ponieważ mam auto od roku z groszem. czasami jak zostawie auto na dlużej ale jesze calkowice nie ostygnie to też trzeba trochę dłużej kluczyk przytrzymać żeby zapalila...a może ktoś wie jaka powinna być prawidłowa kompresja w tym silniku?i czy możliwy jest brak kompresji przy normalnej mocy oraz gdy nie bierze oleju...? dziekuje z góry za wszelką pomoc. pozdrawiam

[ Dodano: Sro 22 Lut, 2012 10:36 ]
mechanik sprawdzał kompreche i mówil za ma 17/18 a powinno byc 26/28 nie znam jednostki a przebieg to 230 tys i wydaje mi się że nie kręcone...pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: 2.8 APR
Zasilanie: PB 98 + LPG
Nadwozie: SEDAN
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 74 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 5945



Piwa: 199/126
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Czw 23 Lut, 2012 02:07   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



kris86 napisał/a:
mechanik sprawdzał kompreche i mówil za ma 17/18 a powinno byc 26/28 nie znam jednostki a przebieg to 230 tys i wydaje mi się że nie kręcone...pozdrawiam
czyli silnik masz do roboty :-/
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant automat
Audi A6 2,4 AVANT AUTOMAT
Audi A2 1,4 MPI
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
kris86 


Model: B6
Silnik: 2,5 tdi
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Dołączył: 21 Lut 2012
Wszystkie posty: 3



Skąd: Łęczyca
Wysłany: Pią 24 Lut, 2012 12:21   
     



witam zmierzylem kompresje na losowych cylindrach na jednym jest 22 na kolejnym 24 a po olejowej 34 wszystkie swiece pieknie grzeją....a więc napewno silnik.......? :evil:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
szczepan091 


Model: A4
Silnik: 1.9 AFN
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: Avant
Dołączył: 04 Cze 2012
Wszystkie posty: 11



Skąd: Grajewo
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 20:46   
     



Witam. Niedawno kupiłem Audi A4 1.9 TDI, wiem, że mam w niej zepsuty przepływomierz powietrza i auto ciężko odpala na zimym jak i na ciepłym silniku. Czasami trzeba męczyć długo, a czasami odpala po krótkim czasie, rzadko zdarzy sie na strzała. I tu pytanie do was, czy przepływomierz jest przyczyną ciężkiego odpalania silnika, czy mam szukać usterki w czymś innym ? W nim jest jeszcze jakaś wtyczka. Moim zdaniem możę to być jakiś komputerek, który też może działać niepoprawnie, co może mieć wpływ na właśnie na takie odpalanie silnika ? Czekam na Wasze porady. Dzięki i pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 19 Sie, 2012 12:50 ]
Witam. Mam Audi a4 1.9 tdi 110 kM. Na kole zamachowym nie ma jednego ząbka. Czy to może byc przyczyna złego odpalania auta ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pozostałe tematy

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Problem z odpalaniem na zimnym silniku
Denwer Elementy silnika 8 Czw 12 Kwi, 2012 14:59
Denwer
Brak nowych postów Audi A3 2005 - problem z odpalaniem n...
pablo7no Pozostałe tematy 4 Czw 16 Sty, 2014 18:17
Adi202
Brak nowych postów [A6 1,9 TDI AVF] Problem z odpalaniem...
Cale Pozostałe tematy 3 Wto 22 Lis, 2011 09:10
Cale
Brak nowych postów Mocne drgania na zimnym silniku, na b...
kris_nl Elementy silnika 0 Pią 18 Maj, 2012 16:24
kris_nl
Brak nowych postów Problemy z odpalaniem na gorącym siln...
pawel20053 Elementy silnika 8 Czw 13 Lut, 2014 15:37
pawel20053



[ Twoje IP to: 54.161.236.92, używasz: CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności