Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
nie dziala pedał gazu w 1.9 AFN. POmocy!!
Autor Wiadomość
ogor87 


Model: A4
Silnik: AFN
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi
Dołączył: 18 Gru 2011
Wszystkie posty: 19



Skąd: Świnoujście/Limerick
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 20:19   nie dziala pedał gazu w 1.9 AFN. POmocy!!
     



witam.
pare dni temu wymienilem silniczek w mojej audi z 1998 1.9 AHU na 1997 1.9 AFN. palic pali, wszystko chodzi, tylko ze nie reaguje na pedal gazu, kompletnie nic, mruga mi kontrolka od immo, i nie moge sie podłaczyc kompem do diagnostyki. tak pozatym wszystko jest ok :)
pedal gazu jest od silnika AHU- czy musze wymienic na pedal gazu od AFN??
prosze o pomoc
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 84 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6669



Piwa: 269/152
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 23:03   Re: nie dziala pedał gazu w 1.9 AFN. POmocy!!
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



ogor87 napisał/a:
witam.
pare dni temu wymienilem silniczek w mojej audi z 1998 1.9 AHU na 1997 1.9 AFN. palic pali, wszystko chodzi, tylko ze nie reaguje na pedal gazu, kompletnie nic, mruga mi kontrolka od immo, i nie moge sie podłaczyc kompem do diagnostyki. tak pozatym wszystko jest ok :)
pedal gazu jest od silnika AHU- czy musze wymienic na pedal gazu od AFN??
prosze o pomoc
jestes pewien,że wszystko podłaczyłeś tak ja byc powino? Czy kiedy pod maska ruszasz ciegnem silnik reaguje tak jak powinien?
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13158



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 23:29   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



AHU i AFN ma identyczne pedały gazu. Przekładałeś cały silnik z osprzętem, czy tylko goły słupek?
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
ogor87 


Model: A4
Silnik: AFN
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi
Dołączył: 18 Gru 2011
Wszystkie posty: 19



Skąd: Świnoujście/Limerick
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 03:23   
     



jakim cieglem? pompa jest elektroniczna sterowana potencjometrem- z tego co ja wiem.
a przekladalem wszystko, caly osprzet, wiazke elektroniczna silnika i kompa, i wszystko jest podlaczone w prawidlowe miejsca, odpala bez problemu, silnik ma 1100- 1200 obrotow i zero reakcji na gaz.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13158



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 09:15   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



ogor87 napisał/a:
jakim cieglem? pompa jest elektroniczna sterowana potencjometrem- z tego co ja wiem.
a przekladalem wszystko, caly osprzet, wiazke elektroniczna silnika i kompa, i wszystko jest podlaczone w prawidlowe miejsca, odpala bez problemu, silnik ma 1100- 1200 obrotow i zero reakcji na gaz.

Problem związany jest ze sterownikiem silnika, a dokładnie z immobilizerem. Będziesz musiał poszukać przerwy w linii diagnostycznej aby odczytać błędy. Zegary również przekładałeś?
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
ogor87 


Model: A4
Silnik: AFN
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi
Dołączył: 18 Gru 2011
Wszystkie posty: 19



Skąd: Świnoujście/Limerick
Wysłany: Pon 19 Gru, 2011 22:10   
     



a wiec jak narazie autko chodzi ale musze zestroic immo w zegarach do kluczyka i pompy. w tym AFN z 97 roku immo bylo w takiej puszcze, a w mojej kombi orginalnie jest w zwgarach. odeszlem zegary i podlaczylem immo z tej puszki, wiec pali ale- nie reaguje pedal gazu, mruga kontrolka on immo, mruga kontrolka swiec, i mruga kontrolka od wody ze niby nie ma, a wiem ze jest i ze czujnik jest dobry. wiec to mnie zastanawia??
motyw jest tez taki ze jak wcisne pedal gazu najpierw i dopiero odpale to dziala pedal gazu i reaguje normalnie do momentu kiedy go calkowicie puszcze i bede chcial wcisnac jeszcze raz, wtedy juz nie dziala. od pedala gazu wyskakuje blad 00777, i dodatkowo jest blad przekaznika swiec zarowych.
to co ja mysle tak sobie to mysle ze jak sa kostki pod kompem ( polaczenie instalacji silnika z instalacja w srodku samochodu jest tam piec wtyczek) ze moze jest gdzies tam inne rozlozenie kabli do poszczegulnych zeczy??
mial by ktos moze schemat instalacji elektrycznej od silnika AFN i AHU
i schemat immo od AHU z 1998 roku i AFN z 1997 roku??

[ Dodano: Pon 19 Gru, 2011 22:16 ]
a jeszcze dodam ze wymienilem dzisiaj tez caly ten pedal gazu i caly czas jest tak samo
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13158



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 01:34   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Uporządkuj najpierw sprawę z immo. Zegary (17) Adaptacja (10) i kanał 00 - przywracanie ustawień domyślnych. W ten sposób zgrasz sterownik silnika z zegarami. Co do wiązek, to są one identyczne jak i połączenia i kolory przewodów więc zostałoby ewentualnie sprawdzić sprawność wiązek i połączeń.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
ogor87 


Model: A4
Silnik: AFN
Zasilanie: diesel
Nadwozie: kombi
Dołączył: 18 Gru 2011
Wszystkie posty: 19



Skąd: Świnoujście/Limerick
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 16:00   
     



dam rade zrobic te zeczy LAUNCHEM x 431??
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 564 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13158



Piwa: 653/64
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 22:45   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



ogor87 napisał/a:
dam rade zrobic te zeczy LAUNCHEM x 431??

Launch chwyta to tak samo jak VAG.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pozostałe tematy

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A4 B6] Multitronic nie reaguje na pe...
Szarpie na D i R. Zaś na N i P brak gazu
damianz11 Skrzynie automatyczne 7 Wto 06 Mar, 2012 23:35
adamwit1986
Brak nowych postów Pomocy nie dziala mi MMI w Audi Q7
jul-mac Car Audio 26 Pią 10 Mar, 2017 12:41
robi250
Brak nowych postów Nie dziala ^brzeczek^
bishop Pozostałe tematy 2 Sro 18 Lip, 2012 21:02
bishop
Brak nowych postów [A4 98'] centralny zamek nie dziala
tomek_16 Pozostałe tematy 48 Czw 07 Mar, 2013 22:19
Adi202
Brak nowych postów Telefon (bluetooth) nie dziala
MacioMacio GPS i GSM 7 Pon 28 Gru, 2015 17:53
Adi202



[ Twoje IP to: 3.80.218.53, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - forum anime - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności