|
[100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 22:50 [100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
|
|
|
Witam
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.
Co to może być? Proszę o pomoc
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 23:30 Re: [PROBLEM] [C4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
|
|
|
mariusz008 napisał/a: | Witam
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.
Co to może być? Proszę o pomoc
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc |
Na początku wypada się przywitać w odpowiednim dziale. Co do usterek, to czytam i nie moge zrozumieć o co kaman. Klimatronik świeci się w sensie podświetlenia czy jest ciągle załączony? Problem podświetlenia może wiązać się z potencjometrem jaskrawości który znajduje się przy obrotomierzu.
P.S.
5ci drzwiowy Audi zwie się Avant. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 04:51
|
|
|
w takim sęsie że klimatyzacja wogóle sie nie wyłącza, działa przez cały czas |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 08:08
|
|
|
Pierwsze co bym sprawdził, to kostka stacyjki. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 21:41
|
|
|
no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 22:12
|
|
|
mariusz008 napisał/a: | no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne |
Stacja będzie tylko problemem przy klimatyzacji. Podświetlenie jest odrębnym tematem. Problem był już poruszany na ATT. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 35.173.48.18, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |