Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 22:50 [100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
Witam
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.
Co to może być? Proszę o pomoc
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Na początku wypada się przywitać w odpowiednim dziale. Co do usterek, to czytam i nie moge zrozumieć o co kaman. Klimatronik świeci się w sensie podświetlenia czy jest ciągle załączony? Problem podświetlenia może wiązać się z potencjometrem jaskrawości który znajduje się przy obrotomierzu.
P.S.
5ci drzwiowy Audi zwie się Avant.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne
no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne
Stacja będzie tylko problemem przy klimatyzacji. Podświetlenie jest odrębnym tematem. Problem był już poruszany na ATT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum